Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Επιστροφή με νίκη για τον Απόλλωνα στα «μεγάλα σαλόνια»

Δεκατρία χρόνια περίμενε ο Απόλλων Σμύρνης για να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και στο 13ο λεπτό έμελλε να πετύχει το πρώτο γκολ της επιστροφής. Ο Κόρμπος, λοιπόν, άνοιξε το σκορ και ο Πετρόπουλος (στο 63') ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη της «ελαφράς ταξιαρχίας» με 2-1 στη Ριζούπολη σε ένα ιστορικό ματς για τους γηπεδούχους. Το γκολ των «κιτρίνων» πέτυχε ο Αγγελούδης στο 67'.


Μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και κυρίως με «στημένα» επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία του Αρη. Στο 7' ο Γκουέλα εκτέλεσε φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, με τον Διούδη να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα, ενώ σε... κανονικό κόρνερ έξι λεπτά αργότερα, ο Γκουέλα έστειλε την μπάλα στην «καρδιάς» της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Ο Τριανταφυλλάκος αιφνιδιάσθηκε, η μπάλα πήγε στον Πετρόπουλο ο οποίος σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς και ο επερχόμενος Κόρμπος με δυνατό πλασέ, πέτυχε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα στην επιστροφή του στην Α' κατηγορία.

Στο 21ο λεπτό, ο Αρης έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Κύργια - που αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες του Απόλλωνα - έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω απ την εστία του Τζόρβα.

Στην συνέχεια, ο Αρης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 36' ο Τάτος έκανε σουτ μέσα απ την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χατζηζήση, αλλά ο Κομίνης έδειξε αμέσως «παίζετε». Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης συνέχισε να ελέγχει την μπάλα, όμως οι γηπεδούχοι με καλή αμυντική λειτουργία δεν κινδύνευσαν, καθώς κρατούσαν μακρυά από την εστία του Τζόρβα τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Κι έτσι φτάσαμε στο 63' όταν ο Τσιλιγκίρης επιχείρησε κάθετη μπαλιά, ο Κύργιας αδράνησε και ο καραδοκών Πετρόπουλος, δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον Διούδη και να διπλασιάσει τα τέρματα του Απόλλωνα.

Ακολούθησε η αντίδραση του Αρη που πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 67' με καρφωτή κεφαλιά του Αγγελούδη μετά από αδράνεια της άμυνας του Απόλλωνα κι ένα δυνατό σουτ του Γκουέλα στο (72') που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Διούδης.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι την λήξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, καθώς οι προσπάθειες των παικτών του Χατζηνικολάου, δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Έτσι, ο Απόλλωνας, πήρε τους πρώτους βαθμούς του στην κορυφαία κατηγορία, όπου επέστρεψε μετά από 13 χρόνια «περιπλάνησης»...


Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Αλβαρεζ, Γκουέλα, Πετρόπουλος - Πουλίδο, Ουντότζι, Παπαδόπουλος




ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Αλβαρεζ, Κόρμπος, Καμαρά, Μίνγκας (55' Τσιλιγκίρης), Γκουέλα (81' Τσοκάνης), Πετρόπουλος (90' Τσεμπερίδης).

ΑΡΗΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Πουλίδο, Κύργιας, Ηρακλής, Τριανταφυλλάκος (68' Σουνάς), Τάτος, Ιμπε (46' Αγγελούδης), Ουντότζι, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος, Μανιάς (65' Σταυρόπουλος).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου