Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πρόωρος... τελικός!


Η κλήρωση των ημιτελικών του Champions League, έβγαλε... πρόωρο ημιτελικό! Η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει με την Τσέλσι!


Τι να πει κανείς για αυτά τα δύο μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου... Ρεάλ και Μπάγερν θα αναμετρηθούν για 20η φορά στην ιστορία τους στην διοργάνωση.


Πέντε εξ αυτών ήταν ημιτελικοί και οι Βαυαροί έχουν... πελάτες τους «γκαλάκτικος», καθώς προκρίθηκαν στον τελικό τέσσερις φορές (1976, 1987, 2001, 2012) και οι Ισπανοί μόλις μία (2000). Συνολικά οι Γερμανοί μετρούν 11 νίκες (2 ισοπαλίες - 7 ήττες) με την πιο συγκλονιστική να είναι αυτή του ημιτελικού της σεζόν 2011-12 όταν και είχαν αποκλείσει τους «μερένγκες» στα πέναλτι!

Προηγούμενα έχουν και η Ατλέτικο με την Τσέλσι. Οι «ροχιμπλάνκος» που διάγουν μια ονειρική σεζόν, διέσυραν τους «μπλε» το 2012 στο Μονακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Super Cup, επικρατώντας με 4-1!

Αλλη μια φορά έχουν συναντηθεί σε φάση ομίλων (2009-10), με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να επικρατεί με το εκκωφαντικό 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να αποσπά ισοπαλία 2-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάγερν θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά δυο διαδοχικές σεζόν το τρόπαιο, με τη σημερινή μορφή της διοργάνωσης, ενώ από την άλλη η Ρεάλ θέλει να επανέλθει στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2002!

Από την άλλη, η Τσέλσι θα δώσει το «παρών» σε ημιτελική φάση για 7η φορά τα τελευταία 11 χρόνια, ενώ η Ατλέτικο είναι η... σταχτοπούτα της παρέας.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 22-23 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 29-30 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα στις 24 Μαΐου.



Τα ζευγάρια των ημιτελικών

(1) Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου
(2) Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι


Τελικός

Νικητής ζευγαριού 1 - νικητής ζευγαριού 2




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου