Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η κόκκινη του Μπέκαμ που "κρέμασε" την Αγγλία

Ο Ντέβιντ Μπέκαμ ήταν το εξιλαστήριο θύμα στον αποκλεισμό της Αγγλίας από την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.


Ο αγώνας της Αγγλίας με αντίπαλο την Αργεντινή το 1998 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας σημάδεψε αρνητικά την καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Μπέκαμπ δέχθηκε κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Ντιέγκο Σιμεόνε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η Αγγλία αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Μουντιάλ στα πέναλτι (2-2 ο κανονικός αγώνας) και τόσο ο Τύπος της χώρας όσο και οι φίλαθλοι χρέωσαν τον αποκλεισμό στον Μπέκαμ.


Σε μία ανύποπτη στιγμή ο Σιμεόνε έκανε βήματα προς τα πίσω έπεσε πάνω στον Μπέκαμ ο οποίος τον κλώτσησε εκτός φάση και αποβλήθηκε από τον Δανό διαιτητή Κιμ Μίλτον Νίλσεν.

Ήταν η τρίτη φορά την δεκαετία του 90' που οι Άγγλοι αποκλείστηκαν στην διαδικασία των πέναλτι και ο Μπέκαμ ο δεύτερος 'Άγγλος ποδοσφαιριστής που αποβλήθηκε σε Μουντιάλ μετά τον Ρέι Γουίλκινς το 1986 εναντίον του Μαρόκου.

Ο Γκλεν Χοντλ ανακάτεψε την τράπουλα και παρά την προσπάθεια των παικτών του τα "λιοντάρια" γνώρισαν έναν ακόμα οδυνηρό αποκλεισμό.

"Δέκα γενναία λιοντάρια και ένα χαζό αγόρι", ήταν ο τίτλος πρωτοσέλιδου την επόμενη ημέρα του αποκλεισμού της Αγγλίας ενώ για πολύ καιρό οι Άγγλοι εξέφραζαν το μίσος τους για τον Μπέκαμ κάθε φορά που επισκέπτονταν κάποιο γήπεδο.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε ρεβάνς τέσσερα χρόνια αργότερα όταν χάρις σε δικό του εύστοχο χτύπημα πέναλτι η Αγγλία νίκησε την Αργεντινή στον όμιλο στο Σαπόρο της Ιαπωνίας, αφήνοντας τους "μπιανκοσελέστε" εκτός διοργάνωσης από την φάση των ομίλων.







ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου