Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οι πιο αστείες δικαιολογίες σε απολογίες

Από μεσαία δάκτυλα που έδειχναν το σκορ του αγώνα έως καρέκλες που τις έστειλε ο στρατηγός άνεμος πάνω σε ποδοσφαιριστές.

Το SPORT 24 θυμάται αστείες δικαιολογίες ομάδων μπροστά στον αθλητικό δικαστή.


Ο Ντάνι Άλβες δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό της Βιγιαρεάλ που του πέταξε μπανάνα. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η διοίκηση του "κίτρινου υποβρυχίου" εντόπισε τον δράστη και του απαγόρευσε για πάντα την είσοδο στο Μαδριγάλ. Παράλληλα ζήτησε συγνώμη από την Μπαρτσελόνα και τον παίκτη.

Ο Σαλίνο δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό του ΠΑΟΚ που του πέταξε μπανάνα. Στην απολογία του δικεφάλου, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Πλιάτσικας, τόνισε: "Ίσως ο οπαδός είχε την μπανάνα για να τη φάει γιατί ο κόσμος ήρθε από νωρίς στο γήπεδο. Και την πέταξε μέσα όπως θα πέταγε οτιδήποτε άλλο".

Πριν όμως  δείξετε με το δάκτυλο τον ΠΑΟΚ, σκεφτείτε ότι έκανε, δυστυχώς, ότι κάνουν όλες οι ελληνικές ομάδες όταν καλούνται να σώσουν από τιμωρίες τις ίδιες και τους ποδοσφαιριστές τους. Αστείες και γελοίες δικαιολογίες με τις οποίες δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Και το χειρότερο; Πείθουν τους δικαστές!

Ας θυμηθούμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.


Το σκορ του αγώνα από τον Νάβας

Στις 4 Νοεμβρίου του 2000, σε αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο Φερνάντο Νάβας αποβλήθηκε κι ενώ έφευγε προς τα αποδυτήρια, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού του προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια κλήθηκε σε απολογία για τη συγκεκριμένη χειρονομία, όμως υποστήριξε πως έδειχνε το σκορ του αγώνα, δηλαδή 1-1. Ο αθλητικός δικαστής αθώωσε τον Αργεντίνο.



Ο στρατηγός άνεμος

Τη σεζόν 2003-04, σε αναμέτρηση του Ηρακλή με αντίπαλο τη Χαλκηδόνα στο γήπεδο του Μακεδονικού, εκτοξεύθηκε από τους οπαδούς του "γηραιού" ένα κάθισμα με αποδέκτη το... σβέρκο του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Πιέρ Εμπέντε. Το επιχείρημα από πλευράς Ηρακλή για να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο γεγονός ήταν: "Το πήρε ο αέρας". Ο αθλητικός δικαστής απάλλαξε τους "κυανόλευκους".



Η αναπαράσταση του Γκούμα

Το 2005, στα τέλη Φλεβάρη, ο Γιάννης Γκούμας είχε σπρώξει το διαιτητή Κεμπαρίδη και αρχικά είχε τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές. Ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε σε 1 αγωνιστική, διότι, όπως εξήγησε ο παλαίμαχος αμυντικός, προσπαθούσε να κάνει αναπαράσταση της φάσης, όπου είχε σπρωχτεί από επιθετικό της Κέρκυρας.

"Προσπάθησα να εξηγήσω με αναπαράσταση στον διαιτητή τι ακριβώς έγινε στη φάση και δεν είχα καμία πρόθεση να ακουμπήσω το διαιτητή. Μπορώ να σας το δείξω και εδώ", είχε πει χαρακτηριστικά.




Έξυνε το κεφάλι ο Άντζας

Το 2007, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Παρασκευάς Άντζας είχε προτεταμένο το μεσαίο του δάχτυλο, ακουμπώντας το στο πλαϊνό του κεφαλιού του. Φυσικά στόχος του ήταν οι οπαδοί των "πρασίνων". Η δικαιολογία απλό πλευράς "ερυθρολεύκων" ήταν η εξής: "Έξυνε το κεφάλι του, δεν έκανε χειρονομία". Ομολογουμένως, ασυνήθιστος τρόπος για να ξύνει κάποιος το κεφάλι του. Πάντως, αθώος και αυτός.



Κότοπουλα για... σπίτι

Πάμε στο 2010 και στο ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο πετάχτηκαν κοτόπουλα από τους οπαδούς των "κιτρίνων". Ευφάνταστος ο δικηγόρος του Άρη, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, ο οποίος δήλωσε: "Τα κοτόπουλα τα είχε ένας για να τα πάει σπίτι του, αλλά του έφυγαν μέσα στο γήπεδο".



Το αυτοκόλλητο

Στην απολογία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον οπαδό που επιτέθηκε στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη, το 2011, οι άνθρωποι της ηπειρώτικης ομάδας υποστήριξαν πως ο οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο στον αντίπαλο τερματοφύλακα.







Βούλγαρη

Γυρίζοντας αρκετά πίσω στο χρόνο, σε έναν αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, οι οπαδοί της Ένωσης φώναζαν "Βούλγαροι-Βούλγαροι". Η υπερασπιστική γραμμή των "κιτρινόμαυρων" στηρίχθηκε στο ότι οι φίλοι της ΑΕΚ απλώς επευφημούσαν το διαιτητή Βούλγαρη για το γεγονός ότι σφύριζε σωστά.



Τίτλος τιμής το "καραγκιόζης"

Σε άλλο ένα περιστατικό με διαιτητή, ο Δημήτρης Σαραβάκος είχε κατηγορηθεί ότι τον είχε αποκαλέσει "Καραγκιόζη". Η υπεράσπιση είχε υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται για βρισιά καθώς ο Καραγκιόζης είναι εθνικό σύμβολο και ήρωας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου