Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η ΑΕΚ το σήκωσε στο «Καραϊσκάκη»

Μέχρι τα πέναλτι χρειάστηκε να φτάσει η Ένωση κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 16 Απριλίου του 1997 για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στους ημιτελικούς οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό ενώ οι «πράσινοι» την Παναχαϊκή.

 Αυτός ήταν ο τέταρτος σερί τελικός για την ΑΕΚ, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε διαλύσει τον Απόλλωνα με 7-1 και είχε σηκώσει το τρόπαιο.

Τα 90 λεπτά της αναμέτρησης δεν στάθηκαν ικανά ώστε οι δύο ομάδες να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όμως ούτε εκεί υπήρξε ξεκαθάρισμα... λογαριασμών.  Η ψυχοφθόρα διαδικασία τον πέναλτι ήταν αναπόφευκτη για τους δύο φιναλίστ.  Η Ένωση εκτέλεσε πρώτη με τον Κοπιτσή να βρίσκει δίχτυα. Στη συνέχεια το δοκάρι του Βαζέχα και το εύστοχο χτύπημα του Μπορμπόκη έδωσαν προβάδισμα στην ΑΕΚ που τελικά επικράτησε με 5-3.       



ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ με πρώτη την ΑΕΚ: Κοπιτσής 1-0, Βαζέχα δοκ. Μπορμπόκης 2-0, Κωνσταντινίδης 2-1, Νικολαϊδης 3-1, Γ.Χ. Γεωργιάδης 3-2, Ντόμπος 4-2, Μάρκος 4-3, Ατματσίδης 5-3.


ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Κωστής (82' Κοπιτσής), Μπατίστα (89' Μαρτσέλο - 120' Ντόμπος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Αλεξόπουλος (105' Κωνσταντινίδης), Κολιτσιδάκης, Μάρκος, Κόλα (97' Καπουράνης), Βαζέχα, Αλεξούδης (109' Νασιόπουλος), Γκούμας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου