Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Όταν ο Ρούνεϊ "κρέμασε" την Αγγλία

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη Γερμανία το 2006, η Αγγλία έφθασε μια ανάσα από τα ημιτελικά.

Η Πορτογαλία της έκοψε τον δρόμο στα προημιτελικά καθώς την απέκλεισε στην διαδικασία των πέναλτι, όπως είχε κάνει και δύο χρόνια νωρίτερα στο EURO 2004.

O κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 0-0. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αναγκάστηκε να αποσύρει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τον τραυματία Μπέκαμ και λίγα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που αποδείχτηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποβλήθηκε από τον Αργεντίνο διαιτητή Οράσιο Ελιζόντο, για πάτημα του Άγγλου στον Καρβάλιο.

Ο Ρούνεϊ είχε ένα νευρικό παιχνίδι μέχρι την αποβολή του και η υπομονή του εξαντλήθηκε όταν σε μαρκάρισμα των Καρβάλιο και Πετίτ, έχασε την ψυχραιμία του και πάτησε σε ευαίσθητο σημείο τον άσο της Τσέλσι.

Το συμβάν έγινε ακριβώς μπροστά στα μάτια του διαιτητή που ήταν πάνω από τους παίκτες και υπό τις διαμαρτυρίες των Πορτογάλων, συμπεριλαμβανομένου και του συμπαίκτη του Ρούνεϊ στην Μάντσεστερ Γ. Κριστιάνο Ρονάλντο, απέβαλε τον Άγγλο άσο με απευθείας κόκκινη.

Οι παίκτες του Έρικσον, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, διεκδίκησαν την πρόκριση στα πέναλτι αλλά αστόχησαν στα τρία από τα τέσσερα που χτύπησαν και αποκλείστηκαν.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου