Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η προσποίηση του Πελέ

Την χαρακτηριστικότερη ευκαιρία σε Μουντιάλ που δεν έγινε γκολ την δημιούργησε ο Πελέ. Θυμηθείτε την φάση.


Ο ημιτελικός Βραζιλία - Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1970, έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για τη νίκη των Βραζιλιάνων με 3-1 και την πρόκριση στον τελικό, αλλά και για την χαμένη ευκαιρία του Πελέ.

Η προσποίηση στον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης Λαντισλάο Μαζούρκεβιτς, αποτελεί την πιο χαρακτηριστική ευκαιρία του Πελέ στην καριέρα του.

Ο Πελέ, μετά από κάθετη πάσα του Τοστάο, προσποιήθηκε στον Μαζούρκεβιτς αφήνοντας την μπάλα να περάσει από μπροστά του λίγο έξω από την περιοχή. Πήρε πάλι την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και σούταρε ωστόσο, αυτή πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ουρουγουανού πορτιέρο.

Στο ίδιο Μουντιάλ έχασε και άλλες ευκαιρίες, εξίσου εντυπωσιακές, που δεν έγιναν γκολ όπως η κεφαλιά και η απόκρουση του Γκόρντον Μπανκς, στον αγώνα με την Αγγλία και το μακρινό σουτ από την σέντρα στον αγώνα με την Τσεχοσλοβακία, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Παρά την ατυχία στις συγκεκριμένες φάσεις ο Πελέ απέδειξε ότι υπήρξε ένας θεαματικός, χαρισματικός και ευφυής ποδοσφαιριστής.

Δείτε το βίντεο...










ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου