Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η "μάχη" της Νυρεμβέργης

Το 2006, στο Μουντιάλ της Γερμανίας, Πορτογάλοι και Ολλανδοί διαγωνίστηκαν στο... ξύλο. Διαβάστε τον λόγο.


Το 1962, στο Μουντιάλ της Χιλής, ο αγώνας Χιλή - Ιταλία είχε χαρακτηριστεί ως η "Μάχη του Σαντιάγκο". Ονομάστηκε έτσι λόγω της σκληρότητας και τις συμπλοκές μεταξύ των παικτών.

Στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ο αγώνας Πορτογαλία - Ολλανδία ήταν τόσο σκληρός όσο ο αγώνας πριν σαράντα τέσσερα χρόνια και πέρασε στην ιστορία ως η "Μάχη της Νυρεμβέργης".

Ο Ρώσος διαιτητής Βαλεντίν Ιβάνοφ, αναγκάστηκε να δείξει τέσσερις κόκκινες κάρτες και δώδεκα κίτρινες δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του Μουντιάλ.

Ο Ιβάνοφ είχε δώσει τον... τόνο από το πρώτο λεπτό τιμωρώντας τους παίκτες με κάρτες και συνεχίστηκε καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα όταν αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Ολλανδός Φαν Μπρόκχορστ.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες. Από την Πορτογαλία αποβλήθηκαν οι Ντέκο και Κοστίνια και από την Ολλανδία οι Μπουλαρούζ και Φαν Μπρόκχορστ. Το γκολ του Πορτογάλου Μανίς στο πρώτο ημίχρονο ήταν η μοναδική καλή στιγμή στο ματς.

Μετά την λήξη του αγώνα οι συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα Ντέκο και Φαν Μπρόκχορστ δίπλα-δίπλα στην γραμμή του γηπέδου προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Στα προημιτελικά η Πορτογαλία αντιμετώπισε την Αγγλία. Οι Ίβηρες προκρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι αλλά αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από την Γαλλία.


Δείτε το βίντεο:









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου