Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η "ζωγραφιά" του Ζοσιμάρ

"What a goal" αναφώνησε ο Άγγλος σπίκερ στο γκολ του Βραζιλιάνου Ζοσιμάρ εναντίον της Ιρλανδίας στο Μουντιάλ του Μεξικού.


Το γκολ του Βραζιλιάνου Ζοσιμάρ στον αγώνα με την Ιρλανδία το 1986 στο Μεξικό, πέρασε στο πάνθεον των ωραιότερων γκολ του Μουντιάλ.

Ο Ζοσιμάρ ήταν ένας ξεχασμένος ποδοσφαιριστής που μπήκε στην αποστολή της Βραζιλίας εξαιτίας μιας διαφωνίας που είχε ο Λεάντρο με τον προπονητή Τέλε Σαντάνα και ξεκίνησε βασικός λόγω τραυματισμού του βασικού μπακ της "σελεσάο" Έντσον.

Στην καριέρα του σγωνίστηκε, κυρίως, στην Μποταφόγκο και στο Μουντιάλ σημείωσε δύο γκολ στις δύο πρώτες συμμετοχές του στην εθνική ομάδα.

Το ωραιότερο ήταν το γκολ που έβαλε εναντίον της Ιρλανδίας στην φάση των ομίλων. Ο Ζοσιμάρ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Πατ Τζένιγκς.

Εναντίον της Πολωνίας στην φάση των "16" σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την μοίρα της Βραζιλίας στα προημιτελικά, όταν η "σελεσάο" αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Γαλλία.

Μαζί με την "σελεσάο" του '82 ήταν ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Βραζιλίας που δεν κατέκτησαν το τρόπαιο.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου