Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το πρώτο...

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας το 2014, τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου που απλά έκανε την αρχή με το Κύπελλο!
 

Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη. Να κοιτάς τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ, να θυμάσαι πως ξεκίνησε τούτη η σεζόν και να μην το πιστεύεις! Ο Παναθηναϊκός που χλευάστηκε, καθώς ζούμε στην πιο άμπαλη και δίχως υπομονή χώρα του πλανήτη, ο Παναθηναϊκός της προετοιμασίας με την ομάδα Νέων στην Ολλανδία, ο Παναθηναϊκός του...μνημονίου και του χαμηλότερου μπάτζετ στην ιστορία του, αυτός ο Παναθηναϊκός είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Είναι το πιο θεαματικό, όμορφο και ελκυστικό σύνολο του 2014 και το απέδειξε σε κάθε ευκαιρία. Με το 3-0 μέσα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό και το 4-1 με την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στον ΠΑΟΚ! Σε έναν τελικό που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, γιατί μέσα στο γήπεδο η απόσταση των δύο αντιπάλων ήταν χαωτική! Δίχως υπερβολή. Αυτή την απόσταση, την... φώτισε ακόμη περισσότερο η τεράστια κλάση του Μάρκους Μπεργκ. Ενός ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα για να μπορέσει να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα. Το κατάφερε. Με το παραπάνω. Κατάφερε και κάτι ακόμη.

Στην μοναδική μεγάλη συνέντευξη που έχει δώσει στο gazzetta.gr στις αρχές της σεζόν δήλωνε πως ''μπορώ να φτάσω τον Σισέ''. Τότε φαινόταν πως έβαζε τον πήχυ των απαιτήσεων ψηλά. Στον... Θεό. Κάτι ήξερε. Σόρρι, Μάρκους αλλά μάλλον τον ξεπέρασες. Είναι διαφορετικά τα δεδομένα, η σύγκριση δεν έχει και καμία ουσία αλλά δεδομένα ο Σουηδός έχει σπάσει όλα τα κοντέρ με αυτά που κάνει ενώ επίσης δεδομένα τα χρήματα που μπορεί να φέρει στα «πράσινα» ταμεία αν συνεχίσει έτσι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Τώρα είναι εδώ, είναι ο... killer του Παναθηναϊκού και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η άλλη κούπα. Αυτή του πρωταθλητή. Οι μεγάλες νίκες του «τριφυλλιού», η επιστροφή στους τίτλους μετά το νταμπλ του 2010 δεν είναι τα καλύτερα!

Δεν είναι το... ταβάνι της ομάδας αυτής που «χτίστηκε» για να κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μπορεί να διεκδικεί τίτλους στο μέλλον. Δεν είναι το τέλος. Είναι η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται για τον Παναθηναϊκό. Είναι μπροστά. Είναι στην εικόνα ανωτερότητας μέσα στο γήπεδο, είναι στο άρτιο πλάνο των Αναστασίου-Νταμπίζα, είναι στην αγάπη της διοίκησης, στο μεράκι του Γιάννη Αλαφούζου και στην «γροθιά» που αποτελεί όλο το οικοδόμημα μαζί με τον κόσμο.

Το Κύπελλο του 2014 είναι το πρώτο σε μία σειρά άλλων τροπαίων που έρχονται. Δεν θέλει κόπο. Τρόπο θέλει. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως έχει τον τρόπο. Έχει ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πλάνο, ξεχειλίζει από υγεία. Αν σε αυτή την ομάδα, προσθέσεις δύο-τρεις ακόμη ποιοτικές λύσεις το καλοκαίρι σε θέσεις «κλειδιά» τότε ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο, φτάνει στο σημείο που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και μία καλή πορεία στην Ευρώπη...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου