Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Έφυγε» στα 54 χρόνια του ο Ultimate Warrior

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος της επαγγελματικής πάλης από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Ultimate Warrior. Ο Τζέιμς «Μπράιαν» Χέλγουιγκ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, έπεσε αναίσθητος το βράδυ της Τρίτης, έξω από το ξενοδοχείο στην Αριζόνα όπου έμενε τις τελευταίες ημέρες επ' ευκαιρίας της συμμετοχής του στην Wrestlemania XXX. Αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


«Η WWF είναι σοκαρισμένη και βαθύτατα θλιμμένη στο άκουσμα του θανάτου ενός από τους πιο γνωστούς Superstars του χώρου, του Ultimate Warrior. O Warrior άρχισε την καριέρα του το 1987 και γρήγορα έγινε ένας από τους σημαντικότερους παλαιστές στην ιστορία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών του επαγγελματικού πρωταθλήματος πάλης.

Ο Warrior γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου του 1959 στο Κρόουφορντσβιλ της Ιντιάνα και ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στις 28 Νοεμβρίου του 1985 αρχικά ως «Blade Runner Rock», εν συνεχεία ως «Dingo Warrior» και «Jim Justice Hellwig» κι εν τέλει ως «The Ultimate Warrior» ή απλώς Warrior.



Παρά το ότι δεν ήταν από τους ψηλότερους παλαιστές του ρίνγκ (είχε ύψος 1.88 μ. και βάρος 125 κιλά), κατά τη διάρκεια της καριέρας του κατάφερε να νικήσει όλους τους μεγάλους της παγκόσμιας επαγγελματικής πάλης. Χαρακτηριστικά του ήταν η μακριά ξανθή χαίτη του, αλλά και το βαμμένο πρόσωπό του.



Ο Ultimate Warrior μόλις την περασμένη Κυριακή έγινε μέλος του «Hall of Fame» της WWF, ενώ μόλις δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του εμφανίστηκε στην φετινή Wrestlemania. Την παραμνονή του θανάτου του, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Raw. Πριν από 24 χρόνια, στην Wrestlemania VI, είχε νικήσει τον μεγάλο Hulk Hogan, κατακτώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή.





Ο Warrior ήταν παντρεμένος με τη Σάρι Λιν Τάιρι από τις 2 Οκτωβρίου του 1982. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στο φημισμένο «Million Dollar Sallon» του Τέξας, όπου η Σάρι εργαζόταν. Χώρισαν το 1991. Ο Warrior ξαναπαντρεύτηκε το 200 τη Ντάνα με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, την 14χρονη σήμερα Μαρίν «Ίντι» Γουόριορ και την 12χρονη Μάτιγκαν Τουέιν Γουόριορ.



Το παλμαρέ του Ultimate Warrior

Πρωτάθλημα WWE (1 φορά)

Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE (2 φορές)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα NWE (1 φορά)

Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών Τέξας WCCW (1 φορά)

Ομαδικό Πρωτάθλημα WCCW (1 φορά)

Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWS (1 φορά)





Βραβεύσεις

Απο το Pro Wrestling Illustrated

Αγώνας της χρονιάς (1990) με τον Χαλκ Χόγκαν στη WrestleMania VI

Αντιπαλότητα της χρονιάς (1991) με τον Undertaker

Επιστροφή της χρονιάς (1992)

101ος ανάμεσα σε 500 παλαιστές (2003)




Απο το Wrestling Observer Newsletter

Πιο υπερτιμημένος (1989–1991)

Λιγότερο αγαπημένος παλαιστής (1989, 1990)

Χειρότερη αντιπαλότητα της χρονιάς (1989) με τον Andre the Giant

Χειρότερη αντιπαλότητα της χρονιάς (1992) με τον Papa Sanko

Χειρότερη αντιπαλότητα της χρονιάς (1998) με τον Hulk Hogan

Χειρότερος παλαιστής (1988, 1998)





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου