Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η Ρεάλ πήρε τον πρώτο «τελικό» με τη Μπάγερν με γκολ του Μπενζεμά

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Το γκολ πέτυχε ο Μπενζεμά στο 19ο λεπτό και οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (29/4) στο Μόναχο.

Η επιλογή του Κάρλο Αντσελότι ήταν να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και ο Ιταλός προπονητής δικαιώθηκε. Παρά την αρχική απουσία (στον πάγκο λόγω ίωσης) του Γκάρεθ Μπέιλ, η «βασίλισσα» εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητα των Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Ισκο, Μπενζεμά και προηγήθηκε στο 19'.

Η κούρσα του Κοεντράο από αριστερά και η παράλληλη μπαλιά, έφερε τον Καρίμ Μπενζεμά μόνο προ του Νόιερ και χωρίς δυσκολία ο Γάλλος άνοιξε το σκορ. Παρότι η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας και έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο, η Ρεάλ έχανε τις ευκαιρίες με κλασική αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 26' που δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε ψηλά άουτ και στο 41' ο Ντι Μαρία βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.


Παρόμοια εικόνα και στο β' ημίχρονο με τη Μπάγερν να παίζει στο «μισό» γήπεδο και τη Ρεάλ να αναγκάζεται να αλλάξει πλάνο λόγω του τραυματισμού του Πέπε και της αλλαγής του Ρονάλντο (δεν άντεχε να «βγάλει» 90 λεπτά ο Πορτογάλος).

Η ευκαιρία των πρωταθλητών Ευρώπης παροουσιάστηκε στο 84' όταν ο Γκέτσε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ικερ Κασίγιας έσωσε τη Ρεάλ από την ισοφάριση.



Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

Κίτρινες: Ισκο


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε (73΄ Βαράν), Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία, Ισκο (82΄ Ιγιαραμέντι), Μπενζεμά, Ρονάλντο (73΄ Μπέιλ).

ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (66΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Ρόμπεν, Κρόος, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ (74΄ Μίλερ), Ριμπερί (72΄ Γκέτσε), Μάντζουκιτς




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου