Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Europa League: Ισπανικός «εμφύλιος» στον ημιτελικό!


Ισπανικός «εμφύλιος» προέκυψε στον ημιτελικό του Europa League, καθώς η Σεβίλλη καλείται να αντιμετωπίσει την Βαλένθια, κάτι που σημαίνει ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο θα έχει εκπρόσωπο στον τελικό του Τορίνο! Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Μπενφίκα - Γιουβέντους!


Οι δυο Ισπανίδες αναμετρώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τη Βαλένθια να μετράει δυο σερί νίκες επί της Σεβίλλης τη φετινή σεζόν, ωστόσο, έχει να νικήσει από το 2004 στη Σεβίλλη κι έκτοτε μετράει 8 ήττες και 3 ισοπαλίες.


Όσον αφορά στο άλλο ζευγάρι, η Μπενφίκα με τη Γιουβέντους είναι παλιές γνώριμες, καθώς θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει με συνολικό σκορ 3-0 στον ημιτελικό της σεζόν 1967-68 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, ωστόσο, είχαν ηττηθεί με συνολικό σκορ 4-2 στους «8» του UEFA της σεζόν 1992-93.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Γιουβέντους στο Τορίνο στις 14 Μαΐου κι αν οι «μπιανκονέρι» καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο, θα είναι τυπικά φιλοξενούμενοι, βάσει της κλήρωσης.

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου και οι ρεβάνς την 1η Μαΐου.


Αναλυτικά η κλήρωση

Ημιτελικοί
(1) Σεβίλλη – Βαλένθια
(2) Γιουβέντους – Μπενφίκα


Τελικός
Νικητής ζευγαριού 1 - νικητής ζευγαριού 2



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου