Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Το ντέρμπι του Δούρου

Στις 18 Απριλίου 2004 ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγαλύτερο βήμα για να σπάσει την επταετή κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Μπορεί να μη νίκησε τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά και η ισοπαλία με 2-2 τον κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από τον "αιώνιο" αντίπαλό του. Και με νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θα κατακτούσε τον τίτλο!

Το ντέρμπι, βέβαια, είχε σασπένς και... διαμαρτυρίες. Ο καημένος ο Αλέφαντος, για παράδειγμα, ακόμα περιμένει τον διαιτητή Δούρο να βγει στο τηλέφωνο, για να του εξηγήσει γιατί απέβαλε μόνο τον Ζιοβάνι στη συμπλοκή με τον Κυργιάκο στο 72'. Αλλά και οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ του Στολτίδη, με το οποίο διαμορφώθηκε το 1-1. Κοινώς, πιάσε τ' αβγό και κούρεφ'το για το ποιος έχει δίκιο. Όπως στα περισσότερα ντέρμπι.

Τουλάχιστον ο αγώνας ήταν καλός ποιοτικά. Και παρότι έχουν περάσει μόλις οκτώ χρόνια από τη διεξαγωγή του, μπορούμε άνετα να προβλέψουμε ότι θα μείνει στην ιστορία. Για όλους τους παραπάνω λόγους.



Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2 (7' πέν. Μπασινάς, 81' Γκούμας - 44' Στολτίδης, 54' Τζόρτζεβιτς)


Παναθηναϊκός (Ιτζάκ Σουμ): Χαλκιάς, Μόρις (74' Σαπάνης), Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης (46' Κυργιάκος), Μικάελσεν, Γκονζάλες (64' Ολισαντέμπε), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.

Ολυμπιακός (Νίκος Αλέφαντος): Γιάννου, Μαυρογενίδης (17' Χούτος), Βάλλας, Πάντος, Ανατολάκης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο (60' Βενετίδης), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος (74' Καφές).





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου