Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Wrestling in heaven...

Με αφορμή το θάνατο του Ultimate Warrior ψάξαμε και βρήκαμε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, για τους wrestlers που δεν είναι πια μαζί μας.

Απολαύστε το...





ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ...
   
     
του Πέτρου Πολυχρονίδη


Μεγαλώσαμε με τις εικόνες τους. Τους θαυμάσαμε στα ρινγκ. Τους υποστηρίξαμε και τους γιουχάραμε. Έμειναν στη μνήμη μας για πάντα γιατί είχαν κάτι ξεχωριστό να δείξουν στους φίλους του Wrestling. Μερικοί από τους μεγαλύτερους παλαιστές όλων των εποχών, δεν ζουν πια ανάμεσα μας. Αφού σήκωσαν τίτλους και ξεσήκωσαν θεατές, στήνουν πλέον τα δικά τους παιχνίδια εκεί ψηλά…

Οι περισσότεροι έφυγαν νωρίς. Το show απαιτεί θυσίες και τις περισσότερες φορές αυτές οι θυσίες κοστίζουν ψυχικά και σωματικά. Καταπόνηση του κορμιού αποθεραπεία με φάρμακα, παυσίπονα, ηρεμιστικά και διεγερτικά χάπια και άλλες ουσίες… συντόμευσαν τη ζωή τους.

Σελίδες ολόκληρες μπορούν να γραφτούν για τα επιτεύγματα, τους τίτλους αλλά και την σκοτεινή πλευρά των παλαιστών αυτών, τίποτα όμως δεν θα άλλαζε τη φήμη που άφησαν πίσω…


Eddie Guerrero (1967-2005)


Ο θάνατος του από ανακοπή καρδιάς τον Νοέμβρη του 2005 συγκλόνισε τον κόσμο του Wrestling. Ενάμιση χρόνο πριν, φορούσε τη ζώνη του πρωταθλητή και γνώριζε την αποθέωση, αφού ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς champions. Πήρε σχεδόν κάθε τίτλο που υπάρχει και αγωνίστηκε σχεδόν σε κάθες promotion του πλανήτη. Μέχρι να φτάσει στην καταξίωση πάντως πέρασε δύσκολα χρόνια αφού εξωαγωνιστικά είχε προβλήματα αλκοολισμού. (Διαβάστε  το βιογραφικό του και δείτε  VIDEOS )


Andre the Giant (1946-1993)


O Andre Rene Roussimoff ήταν και είναι μια από τις πιο μυθικές φιγούρες του Wrestling. Ο πρώτος από τους πολλούς «γίγαντες» που ακολούθησαν αλλά αναμφισβήτητα ο πιο αγαπητός όλων. Φυσιογνωμία που έμεινε αξέχαστη στους fans των δεκαετιών 70’ και 80’. Τον καιρό που το WWE έβαζε θεμέλια, αυτός μαζί με το Hulk Hogan έγιναν οι πρώτοι super ήρωες του χώρου.

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς. Μια καρδιά που δύσκολα μπορούσε να αντέξει έναν οργανισμό ύψους 2.08μ. και βάρους 245 κιλών. Ο Andre έγινε ο πρώτος παλαιστής που μπήκε στο Hall of Fame του WWE. (VIDEO)


Earthquake (1963-2006)


Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπητούς, μεταξύ των παλαιστών αθλητές. Ο John Tenta (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) έγινε γνωστός από τον ρόλο που κλήθηκε να παίξει ως ο «κακός» αντίπαλός του Hogan στα τέλη του 80’. Ήταν μέλος των Natural Disasters παρέα με τον Typhoon ενώ αγωνίστηκε και στην Ιαπωνία ως παλαιστής σούμο. Από το 2004 γνώριζε ότι πάσχει από καρκίνο και πάλεψε δύο χρόνια μέχρι τελικά να χάσει την πιο άνιση μάχη της ζωής του στα 43 του χρόνια. (VIDEO Earthquake vs. Big Bossman)


Yokozuna (1966-2000)





Ο Rodney Anoai με τα 291 κιλά του ήταν ένα από τους βαρύτερους πρωταθλητές όλων των εποχών. Με τον χαρακτήρα του παλαιστή σούμο (παρότι Αμερικάνος υπήκοος), κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο δύο φορές (την πρώτη για λίγα λεπτά) εκπλήσσοντας πολλούς με αυτά που έκανε βάση του βάρους του. Πέθανε το 2000 από ανακοπή καρδιάς. (VIDEO)


Mr.Perfect (1958-2003)



Χαρισματικός παλαιστής ο Curt Hennig, ήταν ένας από τους ήρωες του WWF που δεν κατάφερε να πάρει τον κορυφαίο τίτλο αλλά φόρεσε δύο φορές τη ζώνη του intercontinental champion. Η χρήση κοκαΐνης ήταν ο λόγος που έφυγε από τη ζωή στα 44 του χρόνια.
(VIDEO)


Big Boss Man (1962-2004)

O Ray Traylor υπήρξε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του WWF. Ντυμένος σαν φύλακας σωφρονιστικού ιδρύματος, έμεινε αξέχαστος heel (κακός) στο κόσμο. Δοκίμασε να διεκδικήσει τη ζώνη του πρωταθλητή από τον Hogan αλλά τελικά στη συλλογή του από το WWF έχει 4 hardcore titles. Απεβίωσε το 2004 από ανακοπή καρδιάς.
(VIDEO με τον Hulk Hogan σε steel Cage)


Owen Hart (1965-1999)




Η μοναδική περίπτωση γνωστού παλαιστή που πέθανε την ώρα της δουλειάς. Ο Owen James Hart (αδελφός του Bret «Hit man» Hart) πραγματοποιούσε μια αξιόλογη καριέρα στο WWF, όταν ένα βράδυ τον Μάη του 1999, στο Κάνσας κατά τη διάρκεια ενός ppv event (Over the Edge), έπεσε από ύψος 25 μέτρων. Επρόκειτο να κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο από αέρος αλλά… κάτι δεν δούλεψε σωστά και έτσι τελικά η πτώση του με το στήθος στη γωνία του ρινγκ , του κόστισε τη ζωή σε ζωντανή μετάδοση…

Το show συνεχίστηκε(!!!) και τις επόμενες μέρες το WWF τίμησε τον Owen με αφιερώματα. Η σύζυγος του αξίωσε στα δικαστήρια 19 εκ. δολάρια προκειμένου να χτίσει το «Ίδρυμα Owen Hart» (VIDEO Bret vs. Owen)


Rick «Ravishing» Rude (1958-1999)


Για τον Rick Erwin Roode η ζωή ήταν πολύ όμορφη αλλά και πολύ σύντομη. Ένας από τους πιο «καλοχτισμένους» παλαιστές των προηγούμενων δεκαετιών έφυγε σε ηλικία 41 ετών εξ’ αιτίας της κατάχρησης στεροειδών. Πρόλαβε ωστόσο να δημιουργήσει έναν αξιόλογο χαρακτήρα και να κάνει μερικά φημισμένα feuds με παλαιστές όπως ο Ultimate Warrior και ο Jake «The snake» Roberts, ενώ συμμετείχε και στο αρχικό σχήμα της D-X. (VIDEO Roode vs. Ultimate Warrior)


British Bulldog (1962-2002)




Davey Boy Smith. Στον άγραφο κανόνα που θέλει πάντα έναν αθλητή να παλεύει για την τιμή της Βασίλισσας, ο British Bulldog αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα. Είτε μόνος του είτε μαζί με τον Dynamite Kid σαν tag team κέρδιζε τις εντυπώσεις αλλα και τις «μικρές» ζώνες. Σημαντικό ρόλο για να φύγει από τη ζωή ήταν η συστηματική χρήση αναβολικών που τον οδήγησε και σε καρδιακή ανακοπή στα 39 του χρόνια. (VIDEO British Bulldog vs. Mr.Perfect)



Dino Bravo (1949-1993)

Μόνο οι παλαιότεροι θυμούνται τον Adolfo Bresciano ή αλλιώς Dino Bravo των ρινγκ. Δεν έκανε μεγάλη καριέρα στα ρινγκ (σημαντικότερος τίτλος αυτός του tag team champion) αλλά είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ανάμεσα στους εκλιπόντες αφού είναι ο μόνος που έπεσε θύμα δολοφονίας. Παρότι εικάζεται πως ήταν μπλεγμένος σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, ακόμη και στις μέρες μας δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του φόνου. (VIDEO Dino Bravo vs. Hulk Hogan)



Road Warrior Hawk (1957-2003)

Το όνομα Michael Hegstrand ασφαλώς δεν μας θυμίζει πολλά πράγματα. Σαν Road Warrior Animal όμως ασφαλώς έχει γράψει ιστορία. Μαζί με τον Joseph Laurinaitis αποτέλεσαν ίσως το καλύτερο δίδυμο στην ιστορία του WWE. Η πολύ κακή ζωή του Hegstrand όμως (ποτό, ναρκωτικά) τον οδήγησε στο θάνατο σε ηλικία 46 ετών.
(VIDEO Hawk vs. Big Bubba Rogers απο WCW)



Hercules (1957-2004)




Όχι, ο Ray Fernandez, δεν ήταν Έλληνας. Το παρουσιαστικό του όμως σε συνδυασμό με την αλυσίδα που προσθέσανε στον «χαρακτήρα» του οι σεναριογράφοι του WWF, τον έκαναν να μοιάζει με τον ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, σε χολιγουντιανή έκδοση όμως. Ξεκίνησε την πάλη το 79’ και ολοκλήρωσε την καριέρα του 20 χρόνια αργότερα. Πέθανε και αυτός από ανακοπή καρδιάς αφήνοντας πίσω του έξι παιδιά. (VIDEO Hercules vs. Big Boss man)



Texas Tornado (1960-1993)




Kerry Von Erich ήταν το πραγματικό όνομα του Αμερικάνου παλαιστή που διέπρεψε την πρώτη δεκαετία του WWF. Προερχόμενος απο μία απο τις πιο σημαντικές οικογένειες της πάλης στις ΗΠΑ, ο Texas Tornado δεν κατέκτησε κάποια «μεγάλη» ζώνη στο WWF, παρά μόνο μία φορά αυτή του intercontinental champion.

Αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα ναρκωτικών ακόμη και κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Wrestling. Μετά από δεκάδες συλλήψεις, ατυχήματα, δικαστήρια και άλλα… έφτασε ένα βήμα από τη φυλακή αλλά ποτέ δεν πέρασε πίσω από τα κάγκελα. Αυτοκτόνησε με πιστόλι στα 33 του χρόνια. (VIDEO Texas Tornado vs. Mr.Perfect)



Chris Benoit (1967-2007)




O Christopher Michael Benoit, είναι η πιο… μαύρη σελίδα του WWE. Χρήμα, δόξα, τίτλοι και εκπληκτικές ικανότητες… πήγαν όλα στα σκουπίδια το βράδυ της 24 Ιουνίου. Ο Benoit αυτοκτόνησε αφού πρώτα σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την γυναίκα του Nancy και τον 7χρονο γιο του Daniel. To ιατρικό πόρισμα έδειξε μεταξύ άλλων, βλάβες στον εγκέφαλο…
(Διαβάστε το βιογραφικό του Chris Benoit και δείτε VIDEOS)




Bam Bam Bigelow (1961-2007)


Για τον Scot Charles Bigelow το wrestling ήταν όληη ζωή του. Από το 1986, όπου αναδείχτηκε rookie της χρονιάς μέχρι και το πρωινό της 19 Ιανουαρίου 2007, που βρέθηκε νεκρός με υψηλά ποσοστά ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό του… έζησε έντονα. Αναδείχθηκε πρωταθλητής του ECW αλλά και hardcore champion του WCW. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του η Wrestlemania 11 (1995) όπου έπαιξε στο main event και έχασε από τον ποδοσφαιριστή του NFL, Lawrence Taylor.

Άφησε πίσω του τρία παιδιά, για τα οποία ούτως ή άλλως δεν νοιάστηκε και ποτέ. Το 2000 ωστόσο έσωσε άλλα τρία παιδιά από πυρκαγιά, αποκτώντας εγκαύματα 40%. Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ το τατουάζ σε όλο του το κεφάλι.

(VIDEO Bam Bam Bigelow vs. Big Bossman)



Test (1975-2009)


Ο Andrew Martin γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καναδά. Τον ανακάλυψε σε ηλικία 22 ετών ο Bret «Τhe Hitman» Hart και έκτοτε ξεκίνησε σοβαρή καριέρα στο pro-wrestling. Καταξιώθηκε στο WWE με το όνομα Test και πέρασε εκεί 7 από τα 9 χρόνια της καριέρας του. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Intercontinental, European, Hardcore & Tag Team (με τον  Booker T). Συνελλήφθη αρκετές φορές να κάνει χρήση στεροειδών. Απεβίωσε 13 Μαρτίου στο διαμέρισμα του σε ηλικία 34 ετών. (VIDEO)



Umaga (1973-2009)




O Eddie Fatu, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών, από καρδιακή προσβολή. Ήταν μέλος της γνωστής οικογένειας Anoai από τα Σαμόα (ανιψιός του Afa και του Sika από τους Wild Samoans). Αγωνίστηκε στο WWE αρχικά το 2002-2003 ως μέλος ομάδων όπως οι Samoan Gangstas και 3 Minute Warning και έπειτα την περίοδο 2005-2009 ως Umaga. Με αυτό το ρόλο κατάφερε να κατακτήσει 2 φορές τον τίτλο Intercontinental ενώ διεκδίκησε και τον τίτλο του WWE από τον John Cena.

Από το 2003 ως το 2005 πέρασε από ΤΝΑ και Ιαπωνία. Το 2009 το WWE διαισθάνθηκε το πρόβλημα που είχε με τα ναρκωτικά και τον αποδέσμευσε μην μπορώντας να τον αναγκάσει να αποτοξινωθεί. Εννέα μέρες πριν το θάνατο του, πάλευε σε show του Hulk Hogan στην Αυστραλία. (VIDEO)



Lance Cade (1981 - 2010)


Μόλις σε ηλικία 29 ετών, ο Lance McNaught, άφησε την τελευταία του πνοή. Το επαγγελματικό του όνομα, με το οποίο έγινε γνωστός ήταν Lance Cade. Το 1998, ο Lance Cade έκανε τα πρώτα του βήματα στην σχολή του Shawn Michaels. Δεν άργησε να υπογράψει συμβόλαιο στο WWE. Στην καριέρα του στο WWE, κατέκτησε τρεις φορές το World Tag Team Championship, μαζί με τον Trevor Murdoch. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα, αφού αμέσως μετά άρχισαν τα προβλήματα. (VIDEO)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου