Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

"Έτσι έστηναν τα ματς στη Ρωσία"!

"Σημεία και τέρατα" καταγγέλλουν οι Νορβηγοί, Χάγκεν και Γιάλαντ που αγωνίστηκαν στο ρωσικό πρωτάθλημα υποστηρίζοντας πως τους παρακρατούσαν το πριμ για να "λαδωθεί" διαιτητής σε ματς του Europa League και όχι μόνο!


Διαβάστε πως στήνονταν οι αγώνες.


Ο Έρικ "Πάντσερ" Χάγκεν ανήκε στο έμψυχο δυναμικό της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για τρεις σεζόν, ενώ ο Γιέργκεν Γιάλαντ πέρασε από την Ρουμπίν Καζάν την σεζόν 2005/06.

Αμφότεροι υποστηρίζουν πως κάποια ματς του ρωσικού πρωταθλήματος ήταν στημένα. Μάλιστα επισημαίνουν πως δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να καταλάβεις εάν θα κέρδιζες ή όχι το παιχνίδι.

Ο 38χρονος Χάγκεν με θητεία σε Βαλερένγκα, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Γουίγκαν πήγε ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως είχε στηθεί ακόμη και αναμέτρηση της Ζενίτ για το Europa League.

 "Ένας από τους συμπαίκτες μου γνώριζε τον διαιτητή. Παίρναμε κάποια υπέρογκα μπόνους για τα ευρωπαϊκά ματς. Περίπου 12.000 δολάρια κάθε παίκτης.

Πριν το ευρωπαϊκό ματς μας είπαν πως από τα 12.000 δολάρια θα έπρεπε να θυσιάσουμε τα 3.000 δολάρια για τον διαιτητή. Έτσι έγινε και κερδίσαμε.

Είχα αντιδράσει λέγοντας πως είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, όμως όλοι οι συμπαίκτες μου συμφώνησαν να γίνει έτσι. Έδωσα και εγώ με την σειρά μου 3.000 δολάρια για τον διαιτητή" τονίζει ο Χάγκεν.

Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του πρώην στόπερ η νορβηγική εφημερίδα επικοινώνησε με τον συγκεκριμένο ρέφερι, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

"Δεν έλαβα κάτι. Ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου", απάντησε για να κλείσει στη συνέχεια το κινητό του τηλέφωνο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ζενίτ, Εβγένι Γκούσεφ. "Έχουμε εκπλαγεί από τα λεγόμενα του Χάγκεν".

Ο πρώην παίκτης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης προσθέτει πως η αναμέτρηση για το Europa League δεν ήταν η μοναδική όπου υπήρξε δωροδοκία.

Μάλιστα γελάει όταν θυμάται την χρυσή χρονιά της Ζενίτ το 2007. "Στα τελευταία 10 παιχνίδια όλες οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν υπέρ μας. Την προηγούμενη σεζόν τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Παλεύαμε με την ΤΣΣΚΑ για τον τίτλο μέχρι τέλους. Στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ οι αντίπαλοι μας κέρδισαν κόρνερ. Χωρίς να κάνει κανείς το παραμικρό καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ τους. Η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε τη νίκη και τον τίτλο".

Ο 36χρονος, Γιέργκεν Γιάλαντ στη μία και μοναδική σεζόν που αγωνίστηκε στη Ρωσία με την φανέλα της Ρουμπίν Καζάν έγινε μάρτυρας περίεργων γεγονότων.

"Παίζαμε εκτός έδρας. Οι αντίπαλοι μας ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία. Όλοι περίμεναν ένα κλειστό παιχνίδι. Προηγηθήκαμε με ένα αστείο γκολ στο ξεκίνημα, ενώ σύντομα κερδίσαμε ένα 'φθηνό' πέναλτι κάνοντας το 2-0. Το ματς έληξε 5-1.

Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια ήταν ιδιαίτερη. Όλοι αναρωτιόντουσαν τι συνέβη", ανέφερε ο Γιάλαντ για να παραθέσει μία ακόμη ιστορία από το ρωσικό πρωτάθλημα.

"Παίξαμε ένα παιχνίδι στον Καύκασο και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Ξαφνικά, ο αρχηγός και ο δεύτερος αρχηγός χτύπησαν τις πόρτες των δωματίων μας.

Στα χέρια τους κρατούσαν δολάρια. Προέρχονταν από μία ομάδα που ευχόταν να νικήσουμε στην αναμέτρηση. Το κάναμε και πρόσφεραν 7.000 δολάρια σε όσους έπαιξαν και 4.000 δολάρια για όσους ξεκίνησαν από τον πάγκο".

Αξίζει να σημειωθεί πως η UEFA δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο παρά τις σοβαρές καταγγελίες των δύο Νορβηγών παικτών. Σε σχετική έρευνα που διεξήγαγε η FIFPro αποδείχθηκε πώς το 10,2% από τους 177 ποδοσφαιριστές που ρωτήθηκαν απάντησε πως τους έχουν προσεγγίσει για να στήσουν αγώνες στη Ρωσία.

Το 43,5% των παικτών παραδέχθηκε πως γνώριζε πως το πρωτάθλημα είναι στημένο, ενώ το 38,4% δεν έλαβε ποτέ τα συμφωνημένα μπόνους. 





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου