Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το ρεκόρ του Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ του Βραζιλιάνου σε τελική φάση Μουντιάλ.


Αν υπάρχει ένας παίκτης που έχει σημαδέψει την ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων αυτός είναι ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο.

Το 1998 το "φαινόμενο" είχε πάθει επιληπτική κρίση λίγες ώρες πριν τον τελικό του Μουντιάλ με την Γαλλία αλλά χρησιμοποιήθηκε από τον Ζαγκάλο, παρότι βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Το 2002 ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βραζιλίας συμπεριλαμβανομένου και των δύο γκολ στον τελικό με την Γερμανία, ενώ το 2006 ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ και τον Μίροσλαβ Κλόζε στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του θεσμού.

Στο Μουντιάλ της Γερμανίας, απέναντι στην Γκάνα, πέτυχε το 15ο γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ. Μόλις στο 5' μετά από κάθετη πάσα του Κακά, ο Ρονάλντο έσπασε το οφσάιντ των αμυντικών, ξεπέρασε τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Ο Ρονάλντο είχε προλάβει να γράψει ιστορία μεγαλώνοντας τον μύθο του. Ο Κλόζε με 14 γκολ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που απειλεί το ρεκόρ του Βραζιλιάνου ενώ ο Ισπανός Βίγια με 8 γκολ είναι ο τρίτος εν ενεργεία σκόρερ στην ιστορία του θεσμού.

Τα τρία γκολ που έβαλε ο Ρονάλντο στο Μουντιάλ της Γερμανίας δεν έφθαναν στην Βραζιλία να διακριθεί αφού αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Γαλλία. Εξετέλεσε την αποστολή του κατά το ήμισυ.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου