Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Έκανε την ανατροπή η Τσέλσι και πέρασε στην 4άδα, καρδιοχτύπησε η Ρεάλ

H Τσέλσι κατάφερε να ανατρέψει την ήττα της με 3-1, επικρατώντας 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και να πάρει μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Το ίδιο είχε κάνει και απέναντι στη Νάπολι πριν από δύο χρόνια, καθώς είχε ηττηθεί 3-1 στην Ιταλία και στον επαναληπτικό επικράτησε με το ίδιο σκορ για να πάρει την πρόκριση στην παράταση.


Στο ξεκίνημα οι οιωνοί δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς μόλις στο 18’ ο Αζάρ αποχώρησε λόγω τραυματισμού με τον Σούρλε να περνάει στη θέση του.

Ο Γερμανός επιθετικός όμως, ήταν αυτός που άνοιξε και το δρόμο της πρόκρισης καθώς στο 32΄με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και την έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Από εκεί και πέρα, οι «μπλε» είχαν σωρεία ευκαιριών για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 52’ ο Σούρλε έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Όσκαρ είχε την ίδια τύχη.

Στη συνέχεια η Παρί βρήκε αρκετούς χώρους και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 82’ με τον Καβάνι όταν ο Ουρουγουανός φορ απέναντι στον Τσεχ έστειλε την μπάλα άουτ. Έτσι, στο 87’ ο Μπα βρέθηκε στη μικρή περιοχή των Γάλλων και με πλασέ, έκανε το 2-0 που έμεινε μέχρι τέλους για να δώσει τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ (66’ Μπα), Όσκαρ (81’ Τόρες), Αζάρ (18’ Σούρλε), Βίλιαν, Ετό.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Ζαλέ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (55’ Καμπάιγ), Λούκας (85’ Μαρκίνιος), Καβάνι, Λαβέτσι (73’ Παστόρε).



Δύσκολα η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά παρά την ήττα 2-0 (Ρόις 24', 37') κατόρθωσε να προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ -

Στο 24' ο Μάρκο Ρόις εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Πέπε με το κεφάλι προς τον Ίκερ Κασίγιας κι αφού ξεπέρασε τον Ισπανό γκολκίπερ άνοιξε το σκορ.

Έπειτα από 13 λεπτά ο ίδιος παίκτης πήρε το... ριμπάουντ μετά από πλασέ του Λεβαντόφσκι στο δοκάρι της Ρεάλ κι έγραψε το 2-0 δίνοντας πολλές ελπίδες στους γηπεδούχους για να φτάσουν στην επική ανατροπή.

H απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να μην μπορεί να καλύψει το κενό του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο o Χένρικ Μκιταριάν έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες και μπορεί να κριθεί ως ο μοιραίος της ομάδας του Κλοπ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πανηγυρίζει ανακουφισμένος μαζί με τους συμπαίκτες του και τον Μκιταριάν να κλαίει.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου