Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Bend it like Beckham!

Το πρώτο γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ σε τελική φάση Μουντιάλ μπήκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Δείτε το βίντεο.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν το κεντρικό πρόσωπο της Αγγλίας στη νίκη των "λιονταριών" με 2-0 επί της Κολομβίας το 1998, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.

Οι Αγγλοι συμμετείχαν στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τις Ρουμανία, Κολομβία και Τυνησία. Στο πρώτο ματς νίκησαν 2-0 την Τυνησία αλλά ηττήθηκαν στο δεύτερο ματς με 2-1 από την Ρουμανία.

Στον τρίτο αγώνα, με την Κολομβία, έφθανε η ισοπαλία στους παίκτες του Γκλεν Χοντλ για να περάσουν στους "16". Η Αγγλία έκανε το καθήκον της. Μπροστά στους φιλάθλους της που είχαν ταξιδέψει στην πόλη Λανς, για να παρακολουθήσουν το κρίσιμο ματς, νίκησε 2-0.

Το πρώτο γκολ πέτυχε  στο 20' ο Ντάρεν Άντερτον. Το δεύτερο σημείωσε  στο 29' ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Ο Πολ Σκόουλς ανατράπηκε έξω από την περιοχή σε ιδανικό σημείο για απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον σπεσιαλίστα Μπέκαμ. Πράγματι, ο Μπέκαμ, για πρώτη φορά με την φανέλα της χώρας του έκανε αυτό που είχε συνηθίσει να κάνει στην ομάδα του και δεν απογοήτευσε τους συμπαίκτες του. Με άψογη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μοντραγόν. H Αγγλία έχασε και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ.

Χάρις στη νίκη της προκρίθηκε στον επόμενο γύρο όπου αντιμετώπισε την Αργεντινή. Απέναντι στους "μπιανκοσελέστε" ο Μπέκαμ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Με αψυχολόγητη ενέργεια χτύπησε εκτός φάσης τον Ντιέγκο Σιμεόνε και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα.

Από ήρωας είχε μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα από τον Τύπο της χώρας. Εναντίον της Κολομβίας είχε προλάβει να βάλει την υπογραφή του!





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου