Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Απόλυση σε χρόνο ρεκόρ!!!


Σεπτέμβριος του 2002. Ο προπονητής Νίκος Αλέφαντος προσλαμβάνεται από τον Φωστήρα. Τρεις ώρες αργότερα, αποτέλεσε… παρελθόν από την ομάδα, δημιουργώντας ένα απίστευτο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα (και γιγαντώνοντας τον δικό του μύθο, βέβαια)!

Υπάρχει όμως κάποιος προπονητής που, όχι μόνο... «ισοφάρισε», αλλά ξεπέρασε κιόλας το παραπάνω ρεκόρ του θρυλικού «Αλέφα»! Πρόκειται για τον Λιρόι Ροσίνιορ (φωτογραφία), την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία του οποίου θα σας διηγηθούμε ευθύς αμέσως!

17 Μαΐου 2007. Ο Άγγλος κόουτς βρίσκεται στα γραφεία της Τορκί, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μάικ Μπέιτσον, έρχεται σε συμφωνία μαζί του, και τού δίνει τα ηνία της.

Ακριβώς δέκα λεπτά μετά (!) ο Ροσίνιορ έλυνε τη συνεργασία του με τους «Γκαλς», γενόμενος έτσι ο προπονητής με τη μικρότερη χρονικά θητεία στον πάγκο μιας ομάδας σε ολόκληρη την υπεραιωνόβια ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου! Γιατί, όμως, απομακρύνθηκε από την Τορκί;

Ο Μπέιτσον, εκείνο τον καιρό, βρισκόταν σε αναζήτηση αγοραστή για να παραχωρήσει την Τορκί. Έτυχε, λοιπόν, να τον βρει... την ώρα που έδινε τα χέρια με τον Ροσίνιορ! Ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου ήταν ένα τοπικό κονσόρτσιουμ, το οποίο ανέλαβε αμέσως καθήκοντα, και το πρώτο που έκανε ήταν να τοποθετήσει τον Κόλιν Λι στη θέση του Μπέιτσον.

Ο Λι, ωστόσο, δεν ήθελε τον Ροσίνιορ για προπονητή, κι έτσι τον… απέλυσε, τι κι αν πριν από 10 λεπτά ο δεύτερος είχε υπογράψει συμβόλαιο!

Εάν, άραγε, Αλέφαντος και Ροσίνιορ έκαναν διαγωνισμό για το ποιος θα... απομακρυνόταν γρηγορότερα από τον πάγκο μίας ομάδας, ποιος θα κέρδιζε λέτε;





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου