Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το καλύτερο γκολ ήταν «ερυθρόλευκο»!

 Στις 17 Σεπτεμβρίου 1997 στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός νικά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ 1-0 την Πόρτο.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στους  ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης  ο Στέλιος Γιαννακόπουλος από σχεδόν σαράντα μέτρα εξαπολύει ένα κεραυνό και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των Πορτογάλων. Το θαυμάσιο γκολ που σημείωσε αναδείχθηκε το καλύτερο εκείνης της χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο δεξιός χαφ του Ολυμπιακού με αυτό το τέρμα γινόταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, καθώς και ο πρώτος στις πρεμιέρες με τέσσερα γκολ. Παρά το ξεκίνημα με το δεξί, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να προχωρήσουν, καθώς τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλό τους, με πρώτη τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεύτερη τη Ρόζενμποργκ και τέταρτη την Πόρτο.          



Η ενδεκάδα: Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Γεωργάτος (80 Γκόγκιτς), Πασσαλής, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής (59 Νταμπίζας), Ιβιτς (89 Σαμπανάτζοβιτς).





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου