Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 7-1 (1985-86)

Με αφορμή το παιχνίδι του Παναθηναϊκού απέναντι στον Εργοτέλη για το Κύπελλο, το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ φέρνει στην επιφάνεια ένα σπάνιο -και λογικά ξεχασμένο από πολλούς- ντοκουμέντο !

Την σαιζόν 1985-86, ο Παναθηναϊκός είχε βάλει πλώρη για το πρωτάθλημα ενώ παράλληλα έκανε και μια αρκετά καλή πορεία στο κύπελλο. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, Παναθηναϊκός και Εργοτέλης βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Ο Εργοτέλης τότε ήταν μια άγνωστη σχετικά ομάδα της Γ΄ Εθνικής, όμως η πορεία του στο κύπελλο είχε εντυπωσιάσει πολλούς ! Για να βρεθούν οι Κρητικοί στα ημιτελικά, χρειάστηκε να αποκλείσουν την Νίκη Βόλου, τον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό Βόλου !

Οι πράσινοι από την άλλη, είχαν αποκλείσει τους : Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Μακεδονικό και Αιολικό.

Στο πρώτο παιχνίδι, στο Ηράκλειο, το τριφύλλι κατάφερε να πάρει την δύσκολη νίκη με 2-3.

Στις 9 Απριλίου του 1986 ήταν η ρεβάνς, στην Αθήνα. Το τριφύλλι είχε σαφώς το πάνω χέρι, και λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων αλλά και λόγω του νικηφόρου αποτελέσματος στο πρώτο παιχνίδι. Όλοι υπολόγιζαν σε εύκολη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού, κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που έγινε !

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια τεράστια νίκη, καθώς φιλοδώρησε τους Κρητικούς με... 7 τέρματα !
Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 3' ο Καραβίδας. Στην συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Θανάσης Δημόπουλος που πέτυχε όχι 1, όχι 2, όχι 3... αλλά 5 γκολ σε εκείνον τον αγώνα !

Στο 35' και στο 62' λοιπόν, ο Δημόπουλος έκανε το 2-0 και 3-0 αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 64' με τον Μαλαμαδάκη, όμως ο Δημόπουλος ανέλαβε και πάλι δράση.

Με 3 γκολ μέσα σε 5 λεπτά (79', 82', 84') ο "Θανασάκης" ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπατσινίλας στο 87'.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου