Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Γκρίνια των οπαδών στην Αγγλία για τα εισιτήρια

Λέμε για τα δικά μας, αλλά και οι Αγγλοι δεν πάνε πίσω. Στο πλουσιότερο πρωτάθλημα του πλανήτη, όπου η τελευταία συμφωνία για το τηλεοπτικό συμβόλαιο αγγίζει το ποσό των τριών δις λιρών, η αύξηση στα εισιτήρια της Πρέμιερ Λιγκ είναι της τάξεως του 4%. Αλλη μια απόδειξη ότι οι ηγέτες των συλλόγων -αλλοδαποί μεγιστάνες στην πλειοψηφία τους- δεν συγκινούνται από τις εκκλήσεις του κόσμου για φθηνότερα εισιτήρια, αλλά ούτε και από τα άδεια καθίσματα που πληθαίνουν επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι για παράδειγμα ο μέσος όρος της τιμής των διαρκείας στην Αγγλία έφτανε τα 555 ευρώ, ενώ φέτος ανέβηκε στα 581. Επτά σύλλογοι αύξησαν τις τιμές, με την Αρσεναλ να ξεπερνάει κάθε όριο. Στα 1170 ευρώ το πιο φθηνό, στα 2323 το πιο ακριβό για τους «κανονιέρηδες». Και ακολουθούν κατά πόδας οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες του Λονδίνου, Τσέλσι και Τότεναμ, με μέσο όρο τα 1188 ευρώ στα διαρκείας.


Βέβαια, στην Αρσεναλ ισχυρίζονται ότι διαθέτουν από πέρυσι στα μέλη τους εισιτήρια των 30 ευρώ για ένα παιχνίδι, ενώ θεωρούν και πετυχημένη τη μείωση στις ηλικές 12-16 ετών που πληρώνουν 12 ευρώ για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και έξι ευρώ για το κύπελλο.


Στα 18 ευρώ οι «καρακάξες» 

Το φθηνότερο απλό εισιτήριο το έχει η Νιουκάστλ με 18 ευρώ και ακολουθούν η Μάντσεστερ Σίτι, η Νόριτς και η Κάρντιφ με 24. Οι τρεις τελευταίες ομάδες προσφέρουν στην τιμή των 35 ευρώ (πακέτο με το μαγικό χαρτάκι) το πρόγραμμα του αγώνα, μία κλασική αγγλική πίτα και ένα τσάι.

Η γκρίνια είναι μεγαλύτερη στη Λίβερπουλ, όπου το πιο φθηνό της εισιτήριο είναι το ακριβότερο στην κατηγορία. Η τιμή είναι στα 45 ευρώ, με τον Τζέιμς ΜακΚένα, πρόεδρο του κλαμπ «Bill Shankly Supporters», να δηλώνει: «Για ένα σύλλογο σαν τη Λίβερπουλ, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, είναι σαν να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του. Ακούμε για το financial fair-play που θα ισχύσει για τη βιωσιμότητα των συλλόγων και αναρωτιόμαστε: Πού είναι το financial fair- play και το σχέδιο για τη βιωσιμότητα των οπαδών;»



Η ακριβότερη πίτα και το τσάι της Γιουνάιτεντ

Από εκεί και πέρα, έρευνα έχει γίνει και για τις τιμές των αγγλικών pies, όπως και του τσαγιού στα κυλικεία των γηπέδων. Την πιο ακριβή πίτα λοιπόν την έχει η Κρίσταλ Πάλας με 4,7 ευρώ και το ακριβότερο τσάι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τρία ευρώ.



Ενδεικτικές τιμές στην Πρέμιερ Λιγκ

Φθηνότερο διαρκείας: Μάντσεστερ Σίτι (355 ευρώ) – Αρσεναλ (1130 ευρώ).
Ακριβότερο διαρκείας: Γουέστ Μπρομ (534 ευρώ) – Αρσεναλ (2323 ευρώ).
Φθηνότερο απλό εισιτήριο: Νιουκάστλ (18 ευρώ) – Λίβερπουλ (45 ευρώ).
Ακριβότερο απλό εισιτήριο: Χαλ (42 ευρώ) – Αρσεναλ (150 ευρώ).
Τιμή πίτας: Στόουκ (3,3 ευρώ) – Κρίσταλ Πάλας (4,7 ευρώ).
Τιμή τσαγιού: Κάρντιφ (2 ευρώ) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3 ευρώ)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου