Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Διέξοδος το κύπελλο

Ένας τίτλος και ένα "σίγουρο" ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται απόψε στη μάχη του κυπέλλου με αντίπαλο τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο (20:30) και ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης εξηγεί γιατί πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο και πως μπορεί να σώσει τη χρονιά η συγκεκριμένη διοργάνωση.


Στις παλιές καλές εποχές για τον Παναθηναϊκό, το κύπελλο αποτελούσε τον τελευταίο στόχο και έμπαινε ουσιαστικά στο περιθώρειο. "Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια καλή πορεία στην Ευρώπη" ήταν οι δύο βασικοί στόχοι και το κύπελλο αποτελούσε μια καλή ευκαιρία για να παίξουν οι αναπληρωματικοί παίκτες.

Στη σημερινή δύσκολη εποχή για το τριφύλλι, ρεαλιστικός στόχος στο πρωτάθλημα είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ και Ευρώπη δεν υπάρχει. Κοινώς το κύπελλο Ελλάδος μπορεί να σώσει κυριολεκτικά τη χρονιά για δύο βασικούς λόγους.

Αφενός είναι ένας τίτλος και ο Παναθηναϊκός έχει να πανηγυρίσει από το νταμπλ του 2010 και αφετέρου ο κυπελλούχος εξασφαλίζει το λεγόμενο καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, αγωνίζεται σε έναν προκριματικό γύρο, στα πλέι οφ στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, μετά την επιστροφή στις επιτυχίες στο ματς με τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο, οι "πράσινοι" θέλουν και σήμερα τη νίκη ώστε να κερδίσουν ακόμη περισσότερο χρόνο και να πάνε με ηρεμία στα δύο επόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή στη Λεωφόρο και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Κλωναρίδης θα κάνει το ντεμπούτο του στο αποψινό παιχνίδι, ενώ ο Φιγκερόα που βρίσκεται στην αποστολή και είναι πολύ πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο, αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο.

Η 11αδα στο ματς με τον Εργοτέλη αναμένεται να αποτελείται από τους: Κοτσόλη, Σπυρόπουλο, Χουχούμη, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Μπαϊράμι, Κλωναρίδη και Καρέλη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου