Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται τα «φρουτάκια»

Μετά την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, το μεγαλύτερο project του εγχώριου τζόγου μπαίνει με μεγάλη καθυστέρηση σε τροχιά υλοποίησης. Στόχος της Emma Delta είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε τα πρώτα «φρουτάκια» να μπουν σε δοκιμαστική και μετά λειτουργική φάση περί το Μάρτιο-Απρίλιο του 2014, αν και δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς χρονικές προβλέψεις.

Στο πλάνο της νέας διοίκησης κατέχουν κορυφαία θέση καθώς ο ΟΠΑΠ έχει ήδη πληρώσει 560 εκ. για τις άδειες των VLTs, τα οποία εκτιμάται ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους θα φέρουν έσοδα της τάξης των 448 εκ., ενώ σε ορίζοντα τριετίας τα ετήσια μεικτά κέρδη θα ξεπεράσουν το 1 δισ.

Πρόκειται για μια αγορά που σε πλήρη ανάπτυξη θα έχει τζίρο πάνω από 5 δισ.και γι' αυτό τρέχει ο ΟΠΑΠ «τρέχει» τόσο για τα 16.500 μηχανήματα που θα εκμεταλλευθεί όσο και τα 18.500 που θα παραχωρήσει σε τρίτους, ενώ σε θέση αναμονής βρίσκονται πολλά ισχυρά ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού χάρτη που αναμένεται να διεκδικήσουν είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με ξένους ομίλους, τις 4 έως 10 άδειες.

Χρονικά, μετά την έκδοση του κανονισμού λειτουργίας από την ΕΕΕΠ (μέχρι τέλος Σεπτέμβρη), θα αρχίσουν διαδικασίες για την επιλογή αφενός τεχνολογικού παρόχου και αφετέρου προμηθευτή των μηχανημάτων, όπου το «παρών» αναμένεται να δώσουν μεγάλα ονόματα κατασκευαστών και υπεργολάβων από Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα. Πρόκειται για ακριβό project, καθώς κάθε VLT θα κοστίζει περί τα 10.000 ευρώ. Άρα μιλάμε για μια δουλειά με συνολικό τζίρο μόνο για τα 35.000 μηχανήματα ύψους 350 εκ. χωρίς να υπολογίζονται τα κόστη συντήρησης. Για αυτό και μεγάλο μέρος του παιχνιδιού ανάμεσα στους υποψήφιους προμηθευτές θα κριθεί στις διευκολύνσεις που θα προσφέρουν (leasing ή αποπληρωμή μέσω ποσοστού επί των μικτών κερδών).

Το νέο management του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει γρήγορα τις συζητήσεις με τους πράκτορες και την επιλογή των σημείων για τα gaming halls, την εγκατάσταση του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος και την κατάρτιση και υλοποίηση στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής.
Πληροφορίες λένε ότι ένας πρώτος σχεδιασμός προβλέπει εγκατάσταση 3 VLTs ανά υφιστάμενο πρακτορείο και 25 σε νέα που θα προέλθουν από κοινοπραξίες πρακτόρων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου