Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεπροβόδισαν το βαρύτιμο τρόπαιο οι θρύλοι της «σελεσάο»


Το ανά τον πλανήτη ταξίδι του τροπαίου που θα απονεμηθεί στο νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, το 2014, ξεκίνησε την Παρασκευή, ύστερα από την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Λυτρωτή Χριστού, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το «FIFA World Cup Trophy» θα ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη σε μια διαδρομή 148 χιλιάδων χιλιομέτρων, πριν επιστρέψει στο Ρίο το 2014, όπου και θα διεξαχθεί η τελική φάση του Μουντιάλ. Η περιοδεία, η οποία θα διαρκέσει εννέα μήνες και θα περάσει από 89 κράτη, θα είναι πλήρης στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, προβλέπεται η διέλευση από 50 έθνη που δεν είχαν ποτέ πριν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν το τρόπαιο.

Η διαδρομή του ξεκίνησε παρουσία πέντε ζωντανών θρύλων του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που συμβολίζουν τα 5 Παγκόσμια Κύπελλα που έχει κατακτήσει η οικοδέσποινα: Ζαγκάλο (1958), Αμαρίλντο (1962), Ριβελίνο (1970), Μπεμπέτο (1994) και Μάρκος (2002).

Το αυθεντικό τρόπαιο έχει ύψος 36,8 εκατοστά και ζυγίζει 6.175 γραμμάρια. Είναι φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι 18 καρατίων. Το βαρύτιμο έπαθλο θα παραμείνει για άλλες τρεις ημέρες στη Βραζιλία, προτού ξεκινήσει για... άλλες πολιτείες, με πρώτη στάση την Ταϊτή.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου