Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά αναδείχθηκε η Γαλλία!


Γαλλία - Λιθουανία 80-66

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά αναδείχθηκε η Γαλλία! Επιβλητική η εμφάνιση των "τρικολόρ" στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, επιβλήθηκαν 80-66 της Λιθουανίας.

Το ματς ήταν η αποθέωση των συμπαικτών του Τόνι Πάρκερ. Η Λιθουανία είχε προσαρμόσει την άμυνά της στον αστέρα των Σπερς, αλλά ο Βινσάν Κολέ ήταν τόσα καλά προετοιμασμένος που μοίρασε άψογα τις αρμοδιότητες στους υπόλοιπους. Ο Μπατούμ επωμίστηκε το σκοράρισμα, ο Αζινσά με τους Πετρό και Πιετρούς κέρδισαν τις μάχες στη ρακέτα, ο Ντε Κολό και ο Ντιό έδωσαν λύσεις ερχόμενοι από τον πάγκο.

Όσο ο Κλέιζα σκόραρε, η Λιέτουβα κρατούσε ισχνό προβάδισμα (18-17, 22-19, 26-23). Δεν άντεξε όμως περισσότερο από το 31-29 στο 15:30. Η Γαλλία απάντησε στην ταχύτητα των Λιθουανών με... ταχύτητα και στα 4,5 λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχε προλάβει να οικοδομήσει διψήφιο προβάδισμα (50-34) χάρη και στο απίθανο τρίποντο του Αντουάν Ντιό στο... μηδέν!

Ο Γιόνας Καζλάουσκας έψαχνε τρόπο μήπως γυρίσει το παιχνίδι, αλλά ο Καλνιέτις ήταν ένας απέναντι σε... πέντε αποφασισμένους "μπλε". Ο Μπορίς Ντιό προστέθηκε στην εξίσωση, βοηθώντας όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Κολέ να ελέγξει απόλυτα την προσπάθεια επιστροφής των Λιθουανών (55-41) και να προηγηθεί μέχρι και με 64-42!

Η επιστροφή του... παροπλισμένου Κλέιζα στο παρκέ δεν ανέτρεψε τα δεδομένα για τη Λιθουανία και η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Ο Τόνι Πάρκερ είχε το αναφαίρετο δικαίωμα να βάλει την τελευταία πινελιά και με δικά του καλάθια η Γαλλία έφτασε στο 78-58. Το πανηγύρι άρχισε πολύ πριν από τη λήξη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου