Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η «μάχη» του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι (18:00)

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι από μόνο του σημείο αναφοράς στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Αγγλίας. Ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση που κατέχουν Σίτι και Γιουνάιτεντ, κάθε φορά που αναμετρώνται, στόχος είναι η νίκη που -περισσότερο από κάθε τι άλλο- έχει χαρακτήρα γοήτρου. Απόψε, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ακόμη ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ, όμως για έναν από τους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν, ο σημερινός αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία. Ή καλύτερα αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία για να γράψει το όνομα του στην Ιστορία των ντέρμπι της αγγλικής πόλης.


Ο λόγος για τον Γουέιν Ρούνεϊ. Τον βραχύσωμο επιθετικό της Γιουνάιτεντ, που εφ΄όσον σκοράρει, θα γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στα ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ο βραχύσωμος επιθετικός των «μπέμπηδων» έχει σημειώσει μέχρι σήμερα δέκα γκολ σε αναμετρήσεις με την Σίτι και «μοιράζεται» το ρεκόρ με τους πρώην άσους των «πολιτών», Τζόε Χέις (δεκαετία του '50) και Φράνσις Λι (δεκαετία του '70).

Το κίνητρο, λοιπόν, είναι πολύ ισχυρό για τον Ρούνεϊ, που δείχνει να βρίσκεται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση, καθώς το περασμένο Σάββατο σκόραρε στο 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας για την πρέμιερ λιγκ, ενώ την Τετάρτη, πέτυχε δύο γκολ στο 4-2 επί της Λεβερκούζεν για το τσάμπιονς λιγκ.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο έμπειρος άσος, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές της Γιουνάιτεντ και με βεβαιότητα θα προσπαθήσει να σκοράρει απόψε και να γίνει κάτοχος ενός ιδιαίτερου ρεκόρ. Επιβεβαιώνοντας, έτσι, και των εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε πει στον Ρούνεϊ πως έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους πρώτους σκόρερ του συλλόγου.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Νόριτς - Άστον Βίλα 0-1
(30' Κόζακ)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 2-3
(31' Μόρισον, 76' πέν. Νόουμπλ - 62' και 83' Μπέινς, 85' Λουκακού)

Νιούκαστλ - Χαλ 2-3
(10' και 44' Ρεμί - 26' Μπρέιντι, 48' Ελ Μοχαμαντί, 76' Αλούκο)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 0-1
(53' Λόβρεν)

Γουέστ Μπρομ - Σάντερλαντ 3-0
(20' Σεσενιό, 76' Ρίτζγουελ, 90' Αμαλφιτανό)

Τσέλσι - Φούλαμ 2-0
(52΄ Οσκαρ, 84΄ Μίκελ)

Κυριακή
Άρσεναλ - Στόουκ (15:30)
Κρίσταλ Πάλας - Σουόνσι
Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Κάρντιφ - Τότεναμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τσέλσι 10
Λίβερπουλ 10
Άρσεναλ 9 (4αγ)
Τότεναμ 9 (4αγ)
Έβερτον 9
Σαουθάμπτον 8
Μάντσεστερ Σίτι 7 (4αγ)
Μάντσεστερ Γ. 7 (4αγ)
Στόουκ Σίτι 7 (4αγ)
Χαλ 7
Νιούκαστλ 7
Άστον Βίλα 6
Γουέστ Μπρομ 5
Γουέστ Χαμ 5
Κάρντιφ 5 (4αγ)
Σουόνσι 4 (4αγ)
Νόριτς 4
Φούλαμ 4
Κρίσταλ Πάλας 3 (4αγ)
Σάντερλαντ 1



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου