Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο όνομα για το "Μπερναμπέου"


Περίπου 70 χρόνια μετά την κατασκευή του, το ιστορικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, "Σαντιάγο Μπερναμπέου" θα αποκτήσει νέο όνομα στο πλαίσιο της ανακατασκευής του.

Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί να ανακατασκευάσει το ιστορικό γήπεδό της προκειμένου να το μετατρέψει σε ένα από τα καλύτερα στάδια του κόσμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερα αρχιτεκτονικά γραφεία θα παρουσιάσουν το πλάνο τους για την ανακαίνιση του γηπέδου, με την όλη διαδικασία να αναμένεται να κοστίσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Το γραφείο που θα αναλάβει το πρότζεκτ θα αναδειχθεί τον επόμενο μήνα.

Η ιδέα έχει γίνει γνωστή εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο μέσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί το σχέδιο ανακατασκευής που έχει ως στόχο την αύξηση των εσόδων. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει παράλληλα να μετατρέψει το γήπεδο της "βασίλισσας" και σε τουριστικό αξιοθέατο, το οποίο θα αποφέρει και τα ανάλογα έσοδα. Μεταξύ άλλων, στο νέο "Μπερναμπέου" θα υπάρχει ξενοδοχείο που θα βλέπει στον αγωνιστικό χώρο ενώ παράλληλα θα κατασκευαστεί και υπόγειο πάρκινγκ.

"Το περίβλημα του σταδίου μας θα αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική. Το Μπερναμπέου θα πρέπει να γίνει ενιαίο στάδιο, το καλύτερο στον κόσμο και του αιώνα", ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα των Μαδριλένων. Το όραμα του Φλορεντίνο Πέρεθ δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους και τους 800 περίπου κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του σταδίου.

Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ μετά την απώλεια των Ολυμπιακών αγώνων η ανακαίνιση του γηπέδου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της πόλης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου