Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μπεργκ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΟΦΗ

Με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 65' ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι» έφτασαν στη 2η εφετινή τους νίκη, βοηθούμενοι και από την αποβολή του Ζβασίγια στο 46΄ με κόκκινη κάρτα. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και ο Παναθηναϊκός, καθώς στο 84΄ αποβλήθηκε και ο Ρισβάνης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι «πράσινοι» σε ακόμη ένα ματς δεν έδειξαν πολλά πράγματα, ιδιαίτερα στον τομέα της δημιουργίας και της τελικής προσπάθειας. Μέχρι το λεπτό της αποβολής του Ζβασίγια ο ΟΦΗ κρατούσε πολύ εύκολα το μηδέν στην άμυνά του, ωστόσο, δεν μπόρεσε να το κάνει σε όλο το παιχνίδι. Η ομάδα του Δερμιτζάκη συμπλήρωσε 4 ματς χωρίς να σκοράρει (το έκανε μόνο την περασμένη Κυριακή στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης).


Το ματς είχε ρυθμό στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. «Καθαρή» ευκαιρία δεν έκανε καμία ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο κινητικός, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και οι παίκτες του μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, όμως, δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να παραβιάσει την εστία του Δασκαλάκη. Πέρα από δύο σουτ που είχε στα πρώτα 45 λεπτά και τα οποία δεν ανησύχησαν καθόλου τον τερματοφύλακα των Κρητών, δεν ήταν απειλητική προς την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο ΟΦΗ στο διάστημα αυτό είχε ένα σουτ του Περογραμβράκη που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο. Αυτό που ήθελε η ομάδα του Δερμιτζάκη ήταν να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και το κατάφερε χωρίς πρόβλημα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς, λόγω της αποβολής του Ζβασίγια με κόκκινη κάρτα. Ο αμυντικός του ΟΦΗ τράβηξε από την φανέλα τον Μπεργκ, που επιχειρούσε να μπει κάθετα προς την εστία του Δασκαλάκη, κι αμέσως ο Δασκαλόπουλος τον έστειλε στα αποδυτήρια. Η πίεση των παικτών του Παναθηναϊκού αυξήθηκε, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή των Κρητικών.

Στο 65΄, όμως, κατάφεραν να προηγηθούν με το Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός, που πήρε τη μπάλα από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ κι άλλαξε ωραία με τον Αμπεΐντ, με όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ, παρά το γεγονός ότι και οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Ρισβάνη στο 84΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
Κίτρινες: Ρισβάνης, Ντίνας - Ζβασίγια
Κόκκινες: Ρισβάνης (84΄ δεύτερη κίτρινη) - Ζβασίγια (46΄)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης (73΄ Σίλντενφελντ), Λαγός, Πράνιτς (79΄ Μέντες), Ζέκα (60΄ Ντίνας), Αμπεΐντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ.

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Βερόν (85΄ Λαμπρόπουλος), Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (74΄ Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου, Ζε Εντουάρντο (54΄ Ζορο), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιαζές.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου