Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστροφή στις 16 ομάδες από το 2015-16!


Επιστροφή στις 16 ομάδες από την περίοδο 2015-16, με την Σούπερ Λίγκα να αποφασίζει την μείωση των ομάδων. Επίσης η Λίγκα καταδίκασε την επίθεση στο βαν της NOVA.


Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχε γίνει γνωστό πως πρόθεση της Σούπερ Λίγκας ήταν να μειώσει κατά δύο τις ομάδες και από την αγωνιστική περίοδο 2015-16 να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα και πάλι 16. Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ, αυτό που ακουγόταν ως φήμη, έγινε πραγματικότητα.

Ο Συνεταιρισμός αποφάσισε την μείωση των ομάδων ή για την ακρίβεια το να προταθεί στην ΕΠΟ να υπάρξει αυτή η μείωση. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως είναι σίγουρο ότι το 2015-16 θα υπάρχουν δύο λιγότερες ομάδες, μιας και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρείται δεδομένο πως θα δεχθεί αυτή την πρόταση.



Εκτός όμως από την μείωση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως τα έργα που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο της Βέροιας, ενώ υπήρξε και καταδίκη της επίθεσης στο βαν της NOVA.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας έχουν ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.

2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα. Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.

3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League».







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου