Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανοίγει η εταιρεία αθλητικού στοιχήματος Stanleybet

Η Stanleybet International ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως εξασκεί «το νόμιμο δικαίωμα της να παρέχει τις υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε αντίστοιχη κίνηση (χωρίς, δηλαδή, να διαθέτει άδεια) είχε προχωρήσει η εταιρεία πριν από λίγα χρόνια στην Ιταλία, όπου ίσχυαν αντίστοιχες ρυθμίσεις με τη χώρα μας.
Στη συνέχεια, οι ιταλικές αρχές έκλεισαν τα καταστήματα της εταιρείας και αυτή με τη σειρά της προσέφυγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου και δικαιώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ διατηρεί το δικαίωμα αποκλειστικής διενέργειας τυχερών παιχνιδιών και παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα μέχρι το 2020.

«Σύμφωνα με τα άρθρα 43-49 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, η Stanleybet International έχει δικαίωμα να παρέχει διασυνοριακά τις υπηρεσίες της στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και εάν ένα κράτος μέλος θέτει μονοπωλιακούς περιορισμούς» υποστηρίζει η βρετανική εταιρεία.

Η Κομισιόν έχει επιδώσει, στις αρχές Φεβρουαρίου, τελική προειδοποίηση (αποστολή αιτιολογημένης γνώμης) στην Ελλάδα (και την Ολλανδία) για τους περιορισμούς στον ανταγωνισμό των αγορών τυχερών παιχνιδιών, ενώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει τόσο η Stanleybet όσο και η William Hill.

H William Hill είχε υποβάλλει τον Απρίλιο του 2006 αίτημα να λειτουργήσει στην Ελλάδα, το οποίο απορρίφθηκε. Τον Ιούλιο του 2007, προσέφυγε στο ΣτΕ.

Είχε προηγηθεί ανάλογη προσφυγή το Νοέμβριο του 2004 από την Stanleybet International. H Stanleybet είχε ζητήσει άδεια λειτουργίας το 2005.

Οι δύο υποθέσεις λόγω κοινού αντικειμένου θα συζητηθούν μαζί στο ΣτΕ στις 5 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Stanleybet:

«Η Stanleybet International εξασκώντας το νόμιμο δικαίωμα της να παρέχει τις πρωτοπόρες και μοναδικές υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγκαινίασε σήμερα δύο καταστήματα στην Ελλάδα.»

»Σήμερα, η Stanleybet International, πρωτοπόρος στην διασυνοριακή παροχή αθλητικού στοιχήματος στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας δύο (2) καταστημάτων της, ενός στην Αθήνα (Κολωνάκι) και ενός στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά). H Stanleybet International, μια εταιρεία με έντονη εμπορική δραστηριότητα, αποφάσισε να παράσχει τις καινοτόμες υπηρεσίες της και στην ελληνική αγορά σεβόμενη πλήρως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.»

»Η Stanleybet International, ως βρετανική εταιρεία με μακρά παράδοση, έχει βασική αρχή λειτουργίας της την απόλυτη διαφάνεια και υποστηρίζει ενεργά το δικαίωμά της να παρέχει τις υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με υπευθυνότητα και συνέπεια. Η εταιρεία δεσμεύεται στην προστασία του καταναλωτή και παράλληλα στο δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει τα πλέον πρωτοποριακά προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού. Η Stanleybet International, ακολουθεί τη νομοθεσία που διέπει την άδεια λειτουργίας της σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται. Έχει ως βασικές αρχές της τις προσωπικές υπηρεσίες (face-to-face) αλλά και τις διαφανείς συναλλαγές.»

»Η εταιρεία εξειδικεύεται στο ποδόσφαιρο αλλά θα παρέχει μέσω των καταστημάτων της μεγάλη ποικιλία αθλητικών και μόνο γεγονότων ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω καταστημάτων τα οποία φέρουν την επωνυμία και τα διακριτικά γνωρίσματά της.»




ΟΠΑΠ: Θα κινηθούμε δικαστικά

O ΟΠΑΠ θα κινηθεί δικαστικά κατά της βρετανικής εταιρείας, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Χρ.Χατζηεμμανουήλ την Τετάρτη.

«Θα κινηθούμε εννόμως», είπε ο κ. Χατζηεμμανουήλ στο Reuters. «Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αμφισβητήσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα, μέσω της φυσικής παρουσίας» προσέθεσε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου