Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΟΠΑΠ: Απειλεί με πρόστιμα και αποζημιώσεις την Stanleybet

Σε πυρετώδεις συσκέψεις προκειμένου να επιλέξει τον τρόπο αντίδρασης στη ξάφνικη είδηση για άνοιγμα δυο πρακτορείων της Stanleybet International βρίσκεται η διοίκηση του ΟΠΑΠ που πιάστηκε εξ απήνης αλλά δήλωσε ότι θα προβεί στις αναγκαίες νομικές διαδικασίες, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηεμμανουήλ στο Reuters. Πριν από λίγο, πάντως, η ΟΠΑΠ διέρρευσε την απορία της για την κίνηση της Stanleybet, επισημαίνοντας ότι οι παραβάτες των εθνικών δικαιωμάτων θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλα πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η κίνηση της Stanleybet «αποτελεί πρωτοβουλία Έλληνα συνεταίρου ή συνεργάτη της ξένης εταιρείας, που μάλλον σκέπτεται με τον γνωστό πειρατικό τρόπο».

Τονίζεται επίσης, ότι «ο νομικός και οικονομικός κίνδυνος που αναλαμβάνει με την αυθαίρετη κίνησή της η Stanleybet είναι τεράστιος, ειδικά όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου έχει δημοσιευθεί η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) κ. Yves Bot, η οποία δικαιώνει το πορτογαλικό Δημόσιο και τον αντίστοιχο «ΟΠΑΠ» σε σχέση με το μονοπωλιακό τους δικαίωμα για την διεξαγωγή στοιχημάτων στο Internet. Εάν η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα υιοθετηθεί από το δικαστήριο, όπως συνήθως συμβαίνει, οι παραβάτες των εθνικών δικαιωμάτων θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλα πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Γενικότερα, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. γίνεται γνωστό ότι η εταιρεία θα υπερασπίσει τα δικαιώματά της από τη σύμβασή της με το ελληνικό Δημόσιο με όλους τους νόμιμους τρόπους, και μάλιστα κατά τρόπο απόλυτο».

Με την κίνηση της Stanleybet τίθεται πλέον επί τάπητος το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών καθώς για πρώτη φορά "τολμά" κάποια ιδιωτική εταιρεία του κλάδου να ανοίξει πρακτορεία αμφισβητώντας εμπράκτως το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Η αποτελεσματικότητα της αντίδρασης του ΟΠΑΠ θα καθορίσει την έκβαση της μάχης για την αγορά που μόλις ξεκινάει.

Η εταιρεία αθλητικού στοιχηματισμού Stanleybet International ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εγκαινίασε τα δύο πρώτα της καταστήματα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, "εξασκώντας το νόμιμο δικαίωμα της να παρέχει τις πρωτοπόρες και μοναδικές υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης".


Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

"Η Stanleybet International εξασκώντας το νόμιμο δικαίωμα της να παρέχει τις πρωτοπόρες και μοναδικές υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγκαινίασε σήμερα δύο καταστήματα στην Ελλάδα.

Σήμερα, η Stanleybet International, πρωτοπόρος στην διασυνοριακή παροχή αθλητικού στοιχήματος στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας δύο (2) καταστημάτων της, ενός στην Αθήνα (Κολωνάκι) και ενός στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά). H Stanleybet International, μια εταιρεία με έντονη εμπορική δραστηριότητα, αποφάσισε να παράσχει τις καινοτόμες υπηρεσίες της και στην ελληνική αγορά σεβόμενη πλήρως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Η Stanleybet International, ως βρετανική εταιρεία με μακρά παράδοση, έχει βασική αρχή λειτουργίας της την απόλυτη διαφάνεια και υποστηρίζει ενεργά το δικαίωμά της να παρέχει τις υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Η εταιρεία δεσμεύεται στην προστασία του καταναλωτή και παράλληλα στο δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει τα πλέον πρωτοποριακά προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού. Η Stanleybet International, ακολουθεί τη νομοθεσία που διέπει την άδεια λειτουργίας της σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται. Έχει ως βασικές αρχές της τις προσωπικές υπηρεσίες (face-to-face) αλλά και τις διαφανείς συναλλαγές.


Ποδόσφαιρο

Η εταιρεία εξειδικεύεται στο ποδόσφαιρο αλλά θα παρέχει μέσω των καταστημάτων της μεγάλη ποικιλία αθλητικών και μόνο γεγονότων ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω καταστημάτων τα οποία φέρουν την επωνυμία και τα διακριτικά γνωρίσματά της."

Ο Adrian Morris, Deputy Managing Director της Stanleybet International, δήλωσε: "Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας της Stanleybet International σε μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα. Αποφασίσαμε να εξασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας στο πλαίσιο της εσωτερικής αγοράς στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) και να προσφέρουμε διασυνοριακά τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου