Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκα ο Διαμαντίδης για πέμπτη διαδοχική χρονιά

Ο Δήμητρης Διαμαντίδης κατάφερε για ακόμα μία φορά να αποτελέσει την πρώτη επιλογή των 24 προπονητών των ομάδων που συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα, όσον αφορά τις αμυντικές του ικανότητες.

Το «χταπόδι» του Παναθηναϊκού έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση και κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται τα τελευταία πέντε χρόνια και η πρώτη θέση έχει καταληφθεί ισάριθμες φορές από τον έλληνα άσο.

Ο γκαρντ των πρασίνων τόνισε αρχικά στο επίσημο site της Ευρωλίγκα πως η ατομική αυτή διάκριση δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά συνιστά αποτέλεσμα της αγάπης του προς το άθλημα και της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλεται από την ομάδα.

«Είναι κάτι το οποίο δεν επιζητώ. Εγώ απλά θέλω να παίζω και να διασκεδάζω το μπάσκετ και να βοηθώ την ομάδα μου. Αν ένα βραβείο έρχεται με αυτό, τότε είμαι χαρούμενος κι αυτό μόνο αισθάνομαι.

»Η άμυνα είναι σίγουρα ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Μας δίνει ώθηση σε κάθε παιχνίδι, ακόμα κι όταν έχουμε κακό επιθετικό παιχνίδι. Αν είσαι αποτελεσματικός αμυντικά, τότε χτίζεις τη βάση που χρειάζεται για να κερδίσεις.

»Η άμυνα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας και για αυτό κάθε φορά που βγαίνουμε στο παρκέ προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι».

Ο έλληνας άσος πρόσθεσε ακόμα σχετικά με το αν αποφασίζουν από κοινού με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τον παίκτη τον οποίο θα μαρκάρει:

«Οχι, δεν το συζητάμε. Είναι απόφαση του κόουτς ποιον θα μαρκάρω. Η δουλειά μου είναι να μαρκάρω όποιον μου ζητά και να κάνω ότι μου ζητά», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Final 4 του Βερολίνου:

«Δεν είμαι ούτε χαρούμενος, ούτε λυπημένος που θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Ξέραμε ότι το πρόγραμμα θα είναι έτσι. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στην ομάδα μας και ξέρουμε ότι είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτόν τον ημιτελικό γιατί πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια πολλή καλή ομάδα.

»Η μόνη διαφορά είναι ότι και οι δυο ομάδες είναι από την Ελλάδα, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι διαφορετικός από κάθε άλλο ημιτελικό. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Να πάμε στον τελικό».

Oσον αφορά τον παράγοντα που θα διαδραματίσει το σημαντικότερο ρόλο στην αναμέτρηση σημείωσε:

«Τα κλειδιά είναι δυο. Συγκέντρωση και λάθη. Χρειαζόμαστε το πρώτο και δε χρειαζόμαστε το δεύτερο. Είναι μια πρόκληση που δεν αλλάζει ανεξάρτητα με το ποιο είναι το παιχνίδι ή ο αντίπαλος».

Τέλος ο διεθνής άσος υπογράμμισε πως στόχος των «πρασίνων» είναι το τρόπαιο ανεξάρτητα αν κάτι τέτοιο είχε επαναληφθεί προ δύο ετών:

«Ο καινούργιος τίτλος είναι από μόνος του τεράστιο κίνητρο. Δε χρειάζεται να θυμάμαι τι έγινε στο ΟΑΚΑ ή ότι ήμουν ο MVP. Το κίνητρο είναι ότι θέλουμε να κερδίσουμε.

»Θέλουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στον ημιτελικό και μετά στον τελικό να πανηγυρίσουμε έναν ακόμα τίτλο. Είναι κάτι που κάθε ομάδα θέλει. Έχουμε τη θέληση, μεγάλη θέληση για τον τίτλο».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου