Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Premier League: Λίβερπουλ-Αρσάβιν 4-4!

Ο Αντρέι Αρσάβιν φράζει το δρόμο της Λίβερπουλ προς το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής, οι «κόκκινοι» ήρθαν ισόπαλοι 4-4 με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ», με τον Ρώσο μεσοεπιθετικό των «κανονιέρηδων» να σκοράρει τέσσερις φορές! Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που ισοφάρισε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασε τους 71 βαθμούς, όσους έχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με δύο ματς λιγότερα, πράγμα που σημαίνει πως οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος κι έχασαν πολλές ευκαιρίες, κυρίως με τους Τόρες και Μπεναγιούν, ωστόσο ο Λούκας Φαμπιάνσκι όποτε χρειάστηκε αντέδρασε σωστά. Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να προηγηθούν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 36’, όταν μετά από λάθος του Μασεράνο, ο Νασρί πάσαρε στον Φάμπρεγκας και αυτός γύρισε από δεξιά στον Αρσάβιν που «νίκησε» τον Ρέινα.

Όσο αναποτελεσματική ήταν η Λίβερπουλ στο πρώτο 45λεπτο, τόσο αποτελεσματική ήταν στο ξεκίνημα του δευτέρου. Στο 49’ ο Τόρες, με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κάουτ, ισοφάρισε και επτά λεπτά αργότερα και πάλι από σέντρα του Ολλανδού ο Μπεναγιούν έκανε το 2-1. Η χαρά των «κόκκινων» δεν κράτησε πολύ. Ο Αρσάβιν στο 67’ έκλεψε την μπάλα από τον Αρμπελόα και με φοβερό δεξί σουτ έκανε το 2-2, ενώ δύο λεπτά μετά, έπειτα από κάκιστη απομάκρυνση του Αουρέλιο, έγινε αποδέκτης της μπάλας και από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-3. Η Λίβερπουλ δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη. Στο 73’ ο Τόρες «χόρεψε» τον Σιλβέστρ και με όμορφο σουτ έκανε το 3-3. Η Άρσεναλ ανέκτησε το προβάδισμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αρσάβιν να σημειώνει το τέταρτο προσωπικό του γκολ, αλλά η εφτάψυχη Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 94’, με τον Μπεναγιούν να σκοράρει έπειτα από κακή απομάκρυνση της άμυνας.



Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Αρμπελόα, Αουρέλιο, Κάραγκερ, Άγκερ, Μασεράνο, Αλόνσο, Κάουτ (86' Ελ Ζαρ), Ριέρα (73' Μπάμπελ), Μπεναγιούν, Τόρες.

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Γκιμπς, Σανιά, Τουρέ, Σιλβέστρ, Σονγκ, Φάμπρεγκας, Ντενίλσον (65’ Γουόλκοτ), Νασρί, Αρσάβιν, Μπέντνερ (90+2 Ντιαμπί).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου