Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Πρόκριση από τις Αλπεις με τον «μόνιμο» σκόρερ του... Κώστα Κατσουράνη

Με μια εμφάνιση «ευρωπαϊκή» ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Στουρμ στο Γκρατς με γκολ του Κατσουράνη και σε συνδυασμό με την ήττα της Ντιναμό από τη Γαλατάσαραϊ, ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» του Europa League, κυνηγώντας πλέον την πρωτιά από τους Τούρκους.

Οι «πράσινοι» πήραν δίκαια το «τρίποντο» απέναντι σε μια «χλωμή» Στουρμ και θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο τέταρτο. Σημείο κλειδί του ματς ήταν η είσοδος του Λέτο που σέρβιρε το γκολ στον «Κατσούρ» και σφράγισε την υπεροχή του Παναθηναϊκού.

«Δυνατά, δυνατά»

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα έκανε πιθανότατα το καλύτερο φετινό του 15άλεπτο. Πίεση από ψηλά, κέντρο απροσπέλαστο και τέσσερις (!) ευκαιρίες για γκολ, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του «Σάλπι» στο 11.

Ο «Κατσούρ» έκανε τις γνωστές προωθήσεις του, ενώ ο Σαλπιγγίδης πολλές φορές γινόταν δεύτερος φορ πλάι στον Σισέ, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους Αυστριακούς, που δεν απειλούσαν.

Επεσε ο ρυθμός

Χωρίς να είναι απειλητικός στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το ματς και την κυκλοφορία στο κέντρο. Το άσχημο για τους «πράσινους» ήταν πως ο Καραγκούνης έγινε αναγκαστική αλλαγή (έφαγε μια κλωτσιά κι ήταν ήδη επιβαρημένος) προς το τέλος του πρώτου μέρους με τον Νίνη να παίρνει τη θέση του στα αριστερά.

Γενικά, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο σε ένα μέτριο ματς από το 20 και μετά, αλλά προτίμησαν να παίζουν ανορθόδοξα, ψάχνοντας με ψηλές μπαλιές τον Σισέ.

Μέσα ο Λέτο, μέσα και η... μπάλα

Δεν άλλαξε η εικόνα πάντως στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αφού φάσεις δεν είχε το ματς, αν κι η Στουρμ αποφάσισε να βγει μπροστά κάπως. Γρήγορα όμως οι «πράσινοι» ξαναπήραν τα ηνία, πίεσαν και έκαναν ευκαιρίες.

Ο Τεν Κάτε διόρθωσε την.. ανορθογραφία βάζοντας τον Λέτο αριστερά και τον Νίνη δεξιά και το γκολ δεν άργησε να έρθει καθώς ο Αργεντινός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έδωσε το γκολ στον Κατσούρ στο 70.

Διαδικαστικά

Ο καλός ευρωπαίος Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να φέρει το ματς στα μέτρα του ως το τέλος, απειλώντας και με ένα δεύτερο γκολ, φτάνοντας πάντως εύκολα στη νίκη, παρά και το ακυρωθέν γκολ της Στουρμ που δεν φαίνεται καθαρά από τα τηλεοπτικά ριπλέι, εάν η μπάλα έχει πάει στον Γιάντσεφ, από συμπαίκτη του ή από το κεφάλι του Γκάμπριελ.




Το φιλμ του αγώνα...

11 Ο Κατσουράνης βγάζει στην κόντρα τον Παναθηναϊκό με τον Σαλπιγγίδη σε θέση τετ-α-τετ με τον Γκρατσάι, όμως, ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε άουτ, έξω από το δεξί δοκάρι του Αυστριακού πορτιέρο!

36 Ευκαιρία για την Στουρμ, όταν ο Μπάιχλερ μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το αδύναμο σουτ που έκανε, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τζόρβα.

57 Ο Νίνης έβγαλε δεξιά του στον Κατσουράνη, αυτός έξω από την περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Γκρατσάι. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο διεθνής μέσος βγήκε και πάλι σε θέση βολής, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

63 Ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα με τον Σιμάο να βγάζει ωραία πάσα στον Σαλπιγγίδη, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε.

65 Ο Κατσουράνης ελίχθηκε ωραία από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Γκάμπριελ, αυτός σούταρε, αλλά σημάδεψε ελάχιστα πάνω από το δεξί «γάμα» του Γκρατσάι.

70 ΓΚΟΛ 0-1: Ύστερα από ένα άψογο συνδυασμό μεταξύ Σπυρόπουλου και Λέτο, ο Κατσουράνης βρέθηκε με τη μπάλα σε θέση σέντερ φορ στην περιοχή της Στουρμ και με κοντινό πλασέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

81 Ο Λάβριτς ξέφυγε από τον Σπυρόπουλο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το σουτ από πλάγια θέση, μπλόκαρε ο Τζόρβας.

82 Ο Σισέ έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε στα... τυφλά, με το ψηλοκρεμαστό σουτ να αγγίζει το 0-2, αλλά ο Γκρατσάι έδιωξε σε κόρνερ.

88 ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ: Η Στουρμ έφτασε στην ισοφάριση με τον Γιάντσερ, όμως, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πάντως, οι Αυστριακοί διαμαρτύρονται, θεωρώντας ότι η μπάλα έφτασε στον Λάβριτς από το κεφάλι του Γκάμπριελ και όχι από συμπαίκτη του.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Κίτρινες: Χελτσλ - Σπυρόπουλος



ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Γκρατσάι, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χελτσλ, Μουράτοβιτς, Γιάντσε, Ερενράιχ (80 Μπούκβα), Καντελάκι, Μπάιχλερ (60 Λάβριτς), Σίντενφλεντ, Φόντα (83 Βάινμπεργκερ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (41 Νίνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (68 Λέτο), Σισέ (+90 Ρουκάβινα)




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου