Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με 2-0 επί της Καλλιθέας

Αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο σκοράρισμα για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-0 της Καλλιθέας στο... παγωμένο ΟΑΚΑ (βρέθηκαν μόλις 7-8.000 κόσμος).

Οι «πράσινοι» αν και έχασαν πολλές ευκαιρίες κυρίως με τον Τζιμπρίλ Σισέ, που δείχνει να περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, έφτασαν στον στόχο τους με ένα τέρμα που σημείωσε ο... ζεστός Δημήτρης Σαλπιγγίδης (είχε σκοράρει και κόντρα στην ΑΕΚ) στο 51 και ένα αυτογκόλ του Αρκούδα (κόντραρε πάνω του η μπάλα σε σουτ του Καραγκούνη και άλλαξε πορεία) στο 88ο λεπτό. Το «τριφύλλι» θα συναντήσει στα ημιτελικά τον ΠΑΣ Γιάννινα σε διπλούς αγώνες.

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκούρασε αρκετούς βασικούς, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε άλλους παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Ωστόσο, δεν άλλαξε και το σύστημα, αφού επέλεξε τελικά να μην ξεκινήσει τον Πετρόπουλο και έτσι οι «πράσινοι» κατέβηκαν με 4-2-3-1 και τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Σεϊταρίδη, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Δάρλα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τον Σιμάο αμυντικό χαφ έχοντας δίπλα του τον Καραγκούνη, ο Λέτο αριστερός επιθετικός, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιός, ο Κλέιτον δεκάρι και στην κορυφή τη επίθεσης ο Σισέ.

Το «τριφύλλι» είχε την υπεροχή και έφτασε πολλές φορές στο πρώτο μέρος σε θέση βολής από την εστία του Αθανασόπουλου, όμως σε καμία από τις 12 τελικές που έκανε, δεν κατάφεραν οι παίκτες του να σκοράρουν.

Πιο χαρακτηριστικές φάσεις αυτές στο 14 με τον Σισέ να σουτάρει άουτ, στο 20 πάλι με τον γάλλο να πλασάρει σύρριζα από το αριστερό δοκάρι και στο 39 από γύρισμα του Σισέ και κεφαλιά του Κλέιτον που απέκρουσε ο Αθανασόπουλος.




Διπλή αλλαγή και... λύτρωση από «Σάλπι»

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Νίκος Νιόπλιας έκανε αμέσως δυο αλλαγές, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Σαλπιγγίδη και Πετρόπουλο, αντί των Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλο, με τον πρώτο να τον δικαιώνει στα πρώτα πέντε λεπτά παρουσίας του στο τερέν. Χρειάστηκε βέβαια, η Καλλιθέα να απειλήσει δυο φορές με σουτ του Καραδήμου (46) και Μαρουκάκη (48), αλλά ο Γκαλίνοβιτς ήταν σταθερός.

Για να φτάσουμε στο 51, όπου ο Πετρόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Λέτο, αυτός πλάσαρε, μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος, και ο Σαλπιγγίδης που πήρε το «ριμπάουντ» με πλασέ έκανε το 1-0. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ χάνοντας δυο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού (56).

Αρχικά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη, ο Σισέ και πάλι απέτυχε να πλασάρει τον Αθανασόπουλο που απέκρουσε, ενώ στην επόμενη φάση ο Πετρόπουλος σούταρε μόλις άουτ. Όσο περνούσε η ώρα και οι «πράσινοι» δεν έβαζαν άλλο γκολ ο κόσμος δυσανασχετούσε.

Μάλιστα προς το τέλος, όταν σε κανά δύο περιπτώσεις η μπάλα γυρνούσε από τους μέσους στους αμυντικούς και από εκεί στον Γκαλίνοβιτς ακούστηκαν και κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες.

Ωστόσο, στο 88 μετά από... μπούκα του Καραγκούνη στην περιοχή και σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Αρκούδα, άλλαξε πορεία και κατέλειξε στα δίχτυα του Αθανασόπουλου.

Ετσι έγινε το 2-0, με τον παίκτη της Καλλιθέας να... αποθεώνεται από τον κόσμο του «τριφυλλιού».




ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2 Σέντρα του Λέτο από τα αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει άουτ.
10 Σουτ του Κλέιτον από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Καλλιθέας και πέρασε κόρνερ.
14 Σέντρα του Σεϊταρίδη από δεξιά, ο Σισέ κάνει απευθείας το πλασέ μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά... καταφέρνει να στείλει την μπάλα άουτ.
21 Κάθετη του Καραγκούνη στον Σισέ που βγαίνει μόνος απέναντι στον Αθανασόπουλο, ο Γάλλος πλάσαρε τεχνικά αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
30 Σέντρα του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά, ο Σισέ κάνει υπό πίεση το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Αθανασόπουλος μπλοκάρει.
38 Διαγώνιο σουτ του Σισέ, η μπάλα πέρασε άουτ.
39 Σέντρα του Σεϊταρίδη από δεξιά, ο Σισέ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι γυρίζει στον Κλέιτον που πιάνει την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Αθανασόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.
41 Συρτή σένρτα του Χριστοδουλόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα περνά αρκετά πόδια, φτάνει στον Σισέ, αλλά το πλασέ του είναι αδύναμο και μπλοκάρει ο Αθανασόπουλος.
46 Σουτ του Καραδήμου από το ύψος της περιοχής, ο Γκαλίνοβιτς έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.
48 Ο Μαρουκάκης έκλεψε την μπάλα από τον Σαριέγκι και βγήκε μόνος απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, έκανε το πλασέ αλλά ο Κροάτης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.
50 ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σισέ βρίσκει τον Λέτο μέσα στην περιοχή, ο Αργεντινός κάνει το πλασέ με το δεξί, ο Αθανασόπουλος διώχνει πάνω στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος απλά σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
56 Συρτή σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, η μπάλα περνά μπροστά από όλους και φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σισέ κάνει το κοντινό πλασέ αλλά τον νικά ξανά ο Αθανασόπουλος.
80 Γύρισμα μέσα στην περιοχή της Καλλιθέας, ο Σαλπιγγίδης από καλή θέση δεν θα μπορέσει να σκοράρει.
81 Ο Σισέ με ατοιμική ενέργεια από δεξιά, θα γυρίσει μέσα στην περιοχή στον Λέτο, το πλασέ του οποίου θα μπλοκάρει ο Αθανασόπουλος.
89 ΓΚΟΛ 2-0: Ο Σαλπιγγίδης μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, γυρίζει προς τον Σισέ, ο Αρκούδας διώχνει τελευταία στιγμή, η μπάλα φτάνει στον Καραγκούνη που σουτάρει, η μπάλα βρίσκει στον Αρκούδα και καταλήγει στα δίχτυα της Καλλιθέας.
91 Δυνατό σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.



Ο διαιτητής Μήτσιος (Ηπείρου) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμάο, Καραγκούνη, Σαριέγκι, Ζουμπουλάκης, Κατσαρός, Ηρακλής







ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Σεϊταρίδης, Δάρλας, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σιμάο (76 Κατσουράνης), Καραγκούνης, Κλέιτον (46 Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (46 Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αθανασόπουλος, Αρκούδας, Γουσούλης, Κισκαμπάνης, Κουτρουμπής, Φουντουκίδης (65 Καλτσάς), Ηρακλής, Κατσαρός, Πλατέλας, Καραδήμος (52 Ζουμπουλάκης), Μαρουκάκης (63 Παπαναστασίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου