Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣ στα ημιτελικά του Κυπέλλου με... τεσσάρα επί του ΠΑΟΚ

Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα για μια ακόμη φορά το απόγευμα της Τρίτης στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, εκεί όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε... σμπαράλια την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αυτή του ΠΑΟΚ, που είχε να δεχθεί γκολ οχτώ αγωνιστικές.

Οι ηπειρώτες με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας επικράτησαν με 4-0 του «Δικεφάλου» του Βορρά και προκρίθηκαν θριαμβευτικά στους «4» του Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, αφού είχαν ξαναπεράσει στα ημιτελικά τη σεζόν 2006-07, όταν είχαν αποκλείσει σε διπλούς αγώνες τον Ολυμπιακό.


Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγνώριστος και δέχτηκε τρία γκολ μέσα σε ένα ημίχρονο! Πράγμα απίστευτο για την φετινή ομάδα του Φερνάντο Σάντος που είχε να χάσει από τις 28 Νοεμβρίου, όταν για την 12η αγωνιστική, η ΑΕΚ τον νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ. Εκείνο ήταν και το τελευταίο παιχνίδι, στο οποίο... παραβιάστηκε η εστία του!

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Καζναφέρης έφυγε από τα δεξιά, έκοψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι που ήταν ακάλυπτος ο Ντιμπαλά και αυτός με συρτό σουτ αιφνιδίασε τον Χαλκιά και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι θεσσαλονικείς, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ με καρφωτή κεφαλιά του Κούσα από εκτέλεση φάουλ του Κανακούδη στο 24ο λεπτό!

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο ματς στο 28, όμως η κεφαλιά του Παπάζογλου από σέντρα του Φωτάκη κατέληξε στο δοκάρι του Σικαλιά. Στο 33 ο Σάντος πέρασε τον Μουσλίμοβιτς στην θέση του Κουτσιανικούλη, ο οποίος έδειξε να δυσανασχετεί με την απόφαση του προπονητή του και αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Η καταστροφή του «Δικεφάλου» πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο 42, όταν ο Ντιμπαλά έκανε συρτή σέντρα και ο Σνάουτσνερ, στην προσπάθειά του να διώξει προ του Μπακαγιόκο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 3-0 για τον ΠΑΣ.

Όπως ήταν λογικό με τρία γκολ στην πλάτη η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί για τον ΠΑΟΚ, που βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας φουλ επιθετικά, έχασε κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα του Σικαλιά.

Εκτός αυτού, ο Χαλκιάς μάζεψε για τέταρτη φορά την μπάλα από την εστία του στο 80ό λεπτό από την βολίδα του Ντιμπάλα, που βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι κάνοντας το 4-0.

Οι οπαδοί του «Αγιαξ της Ηπείρου» εκστασιασμένοι από το θέαμα που αντίκριζαν και την μεγάλη νίκη της ομάδας τους ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και φώναζαν συνεχώς συνθήματα με πιο... ευρηματικό «μη σταματάς, μη σταματάς να τους νικάς, έτσι... γλεντάει ο Παγουράς»!




ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8 ΓΚΟΛ 1-0: Συρτή σέντρα του Καζναφέρη από δεξιά, ο Ντιμπαλά πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, κινήθηκε προς τα δεξιά και με δυνατό συρτό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χαλκιά κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.
15 Αντεπίθεση του ΠΑΣ με τον Ντιμπαλά να δίνει στον Μπακαγιόκο, ο οποιος κλείστηκε από τρεις αντιπάλους στο ύψος της μεγάλης περιοχής και το σουτ που έκανε βρήκε σε σώμα αντιπάλου.
24 ΓΚΟΛ 2-0: Φάουλ-σέντρα για τον ΠΑΣ με τον Κανακούδη έξω από την περιοχή, ο Κούσας παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και κάνει το 2-0 για τον ΠΑΣ.
28 ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΟΚ: Σέντρα του Φωτάκη από δεξιά, ο Παπάζογλου παίρνει την δυνατή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Σικαλιά που είχε μείνει «άγαλμα»
43 ΓΚΟΛ 3-0: Αντεπίθεση για τον ΠΑΣ από δεξιά, με τον Ντιμπαλά να μπαίνει στην περιοχή, να βγάζει την παράλληλη στον Μπακαγιόκο, αλλά ο Σνάουτσνερ στην προσπάθειά του να προλάβει να διώξει, στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
50 Γυριστό σουτ του Βιτόλο μέσα από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Σικαλιά.
62 Τεχνικό σουτ του Βιεϊρίνια από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
64 Δυνατό συρτό σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα στα χέρια του Σικαλιά.
68 Ο διαιτητής Παμπορίδης αποβάλει για διαμαρτυρία τον προπονητή του ΠΑΣ Νίκο Αναστόπουλο που αποθεώνεται από τον κόσμο.
79 Σέντρα από αριστερά για τον ΠΑΟΚ, ο Παπάζογλου παίρνει την κεφαλιά-πάσα στον Φωτάκη που θα νικηθεί εξ επάφής από τον Σικαλιά, η μπάλα θα φτάσει στον Βιεϊρίνια, αλλά το σουτ που κάνει, απομακρύνεται από τους παίκτες του ΠΑΣ.
81 ΓΚΟΛ 4-0: Ο Ντιμπαλά παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή και με σουτ-κεραυνό νικά τον Χαλκιά και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού κάνει το 4-0 για τον ΠΑΣ.
92 Τέτ-α-τετ του Μπακαγιόκο, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Χαλκιά.

O διαιτητής του αγώνα κ. Παμπορίδης (Κιλκίς) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βιτόλο, Γκαρσία, Σαβίνι, Κούσα, Μπακαγιόκο, Σικαλιά, Ντάσιο



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Καζναφέρης (58 Τζάνης), Ανδράλας, Ρόβας (75 Μπουχάν), Αράς (62 Κοντογουλίδης), Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο (71 Σαβίνι), Φωτάκης, Κουτσιανικούλης (33 Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (60 Εντίνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου