Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Διαφθορά στην μπάλα: Η ώρα των ευθυνών

Η αθλητική δικαιοσύνη στοχεύει να βάλει τέλος στα σκοτεινά κυκλώματα


Την ώρα που ο καταγγελθείς ως «αρχιπαραγκάρχης» από τον ποινικολόγο κ. Αλέξη Κούγια, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου προκειμένου να προετοιμάσει την κατάθεσή του (κλήθηκε την περασμένη Τρίτη για ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος) για την υπόθεση του περίφημου κασέτα-gate που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα των κατηγοριών και κατ’ επέκταση των ευθυνών για όσους εμπλέκονται: πρώτον, στο σκάνδαλο με τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα που έφερε στη δημοσιότητα προ εβδομάδων ο κ. Κούγιας (αφορούσαν τους αγώνες Αρης - Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός) και δεύτερον, στον ξυλοδαρμό του πρώην ρέφερι και νυν υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ κ. Κύρου Βασσάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» (ίσως και σήμερα) αναμένεται να προσωποποιηθούν οι ευθύνες σε ηχηρά ονόματα που έχουν άμεση εμπλοκή με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και μεγαλοπαράγοντες ΠΑΕ, οι οποίοι σύμφωνα με την προανάκριση που διενήργησε ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρούνται ως ύποπτοι για ποινικά κολάσιμες πράξεις και απειλούνται με βαριές ποινές.

Μάλιστα, λέγεται ότι εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή τους, βάσει του αθλητικού δικαίου, οι εμπλεκόμενες ΠΑΕ κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση βαθμών, ενώ οι εν λόγω παράγοντες με έκπτωση από το αξίωμά τους, πέραν βεβαίως των ποινών που θα επιβληθούν με βάση και τον ποινικό κώδικα.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου (επιτέλους) να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους, ούτως ώστε να αρχίσει η πολυθρύλητη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι στην παρούσα υπόθεση η δικαιοσύνη σκοπεύει να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή έγινε με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές καταγγελίες-αποκαλύψεις του παλαίμαχου διαιτητή κ. Σωτήρη Βοργιά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει και με σχετική επιστολή τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν, ως καταγγέλλων και καταγγελλόμενος, αντίστοιχα, οι κκ. Κούγιας και Μπέος.

Ακολούθως είδαν το φως της δημοσιότητας τα δύο περιβόητα cd στα οποία εμπλέκονται ή απλώς αναφέρονται άτομα που κατέχουν ή κατείχαν σημαντικά αξιώματα στον χώρο, ενώ σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει και τρίτο cd (ακόμη δεν έχει βγει στη δημοσιότητα), στο οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Κούγια ακούγονται δύο κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Τέλος, προ ημερών προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας ότι αθλητικός παράγοντας εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό του κ. Βασσάρα συνθέτοντας πλήρως ένα σκηνικό διαφθοράς και σκοτεινών κυκλωμάτων που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου