Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Η μαφία του στοιχήματος «οργιάζει» στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Στα 200-500 δισ. ευρώ αναμένεται το ποσό των στοιχημάτων στο φετινό Μουντιάλ, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ICSS.

Μόνο που το 80 % εξ αυτών, αναμένεται να είναι προϊόν παράνομου στοιχηματισμού.

Το παράνομο στοίχημα, έχει εξελιχθεί σε μία παγκόσμια βιομηχανία όπου πρωταγωνιστεί το παγκόσμιο έγκλημα.

Ξέπλυμα χρήματος δισεκατομμυρίων και δολοφονίες συνιστούν τα χαρακτηριστικά μιας παγκόσμιας μάστιγας που, προς το παρόν, δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Ετησίως, ξεπλένονται 102 δισ. ευρώ σε μία σαιζόν χωρίς μεγάλη διοργάνωση, όπως το Μουντιάλ.

Άρα, είναι “πολλά τα λεφτά”, μειώνοντας όμως την αξία ακόμα και της ανθρώπινης ζωής.

Η περίπτωση του Αντρες Εσκομπάρ, είναι χαρακτηριστική. Ο νεαρός αμυντικός που είχε σημειώσει αυτογκόλ, γεγονός που οδήγησε στον πρόωρο αποκλεισμό της ομάδας του από το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, μετά το τέλος του αγώνα, δέχθηκε δώδεκα σφαίρες.

Στη βάση του συστήματος υπάρχουν οι παίκτες, οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πρώτα είναι αυτοί που παίζουν για το κέφι τους. Έπειτα είναι εκείνοι που παίζουν νόμιμα και με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος. Και τέλος, είναι εκείνοι που παίζουν σε ιστοσελίδες, οι οποίες δεν ελέγχονται από καμία κρατική Αρχή. Αυτοί οι τελευταίοι είναι και οι περισσότεροι.

Οι ιστοσελίδες στις οποίες παίζονται τα παράνομα στοιχήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που έχουν την έδρα τους σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα εκτός Γαλλίας και σε εκείνες που έχουν την έδρα τους σε κάποιον φορολογικό παράδεισο και δεν μπορούν να ελεγχθούν με κανέναν τρόπο. Ο αριθμός τους υπολογίζεται από 8.000 έως 10.000. Ως προς τον ρυθμό που αυξάνονται, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη το εξής: μόνο τον Ιανουάριο του 2013 είχαν την έδρα τους στην επαρχία των Φιλιππίνων Καγκαγιάν 68 ιστοσελίδες αθλητικών στοιχημάτων ενώ στην Ασία εδρεύουν οι μισές από τις παράνομες εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου