Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Η FIFA ζήτησε από Der Spiegel τα στοιχεία για τους αγώνες του Καμερούν

Η FIFA ζήτησε από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στους ισχυρισμούς του καταδικασμένου για εμπλοκή σε χειραγώγηση αγώνων, Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, ο οποίος είχε προβλέψει σε συνέντευξή του το αποτέλεσμα των αγώνων του Καμερούν στο Μουντιάλ, όπως επίσης κι ότι ένας ποδοσφαιριστής των Αφρικανών θα αποβληθεί.

Αυτός ήταν ο Άλεξ Σονγκ, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στον αγώνα με την Κροατία, όταν χτύπησε αναίτια με γροθιά στην πλάτη τον Μάριο Μάντζουκιτς προκαλώντας κατάπληξη σε όλο τον πλανήτη για την αψυχολόγητη και άνευ παντελούς αιτίας ενέργειά του. Στο ίδιο παιχνίδι είχε επίσης συμβεί άλλο ένα περίεργο περιστατικό, όταν λίγο πριν από το τέλος  ο Εκοτό συνεπλάκη με τον συμπαίκτη του Μουκαντζό και προσπάθησε να τον χτυπήσει!

Η FIFA αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με τις κατηγορίες ότι ορισμένοι παίκτες «έστησαν» τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγώνων της αφρικανικής ομάδας, ενώ δεν αρνείται αλλά ούτε και επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιεί επίσημα έρευνα για την υπόθεση. Στέλεχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας εξέφρασε αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του Περουμάλ, είπε όμως ότι θέλει να εξετάσει τα στοιχεία που έχει το γερμανικό περιοδικό.

«Εκφράζουμε τις διαφωνίες μας για τις κατηγορίες που δημοσιεύονται στο Der Spiegel. Ζητήσαμε να μας παραδώσουν όλο το υλικό που έχουν στην κατοχή τους για να το εξετάσουμε. Το άρθρο που δημοσίευσαν πλήττει την τιμιότητα των αγώνων του Μουντιάλ και είναι μια σοβαρή κατηγορία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενδείξεις για χειραγώγηση αποτελεσμάτων από την αγορά του στοιχήματος σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου» δήλωσε.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου