Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

7 συμβουλές για το στοιχημα από έναν σοφό

Ο Olshan Mort ήταν ο ιδρυτής του πιο αξιόπιστου περιοδικού για το στοιχημα στις ΗΠΑ(Gold Sheet).

Ξεκινάει κάπως βαρετά, όμως ακολουθούν πολλές αξιόλογες συμβουλές που δεν θα βρείτε αλλού γραμμένες στα Ελληνικά.

Σε κάποια σημεία δεν συμφωνώ. Δεν είναι και απαραίτητο να συμφωνώ. Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος. Τα λάθη όμως είναι στην πλειοψηφία τους πασίγνωστα.
Γράφτηκαν το χειμώνα του 2001.




1) Να ξέρετε τι απαιτείται για να είστε κερδισμένοι. Με 52.38(διευκρίνιση: αναφέρεται στις συνηθισμένες αποδόσεις που δίνονται παντού στην Αμερική στα χαντικαπ και τα συνολα: 1.91) είσαι στα λεφτά σου.

Οι έμπειροι επαγγελματιες ξέρουν πως τουλάχιστον το 50% απ'τα χαντικαπ κρίνονται απ'την τύχη. Μ'ένα 55% να είστε υπερ ευχαριστημένοι.

2) Μην είστε απείθαρχοι στην διαχείρηση των χρηματων σας.
Μην αφήνετε την χασούρα να σας καταθλίβει ή να σας "παραλύει".

Μην παίρνετε παρορμητικές αδικαιολόγητες αποφάσεις. Στο stoixima δεν υπάρχει κανένας "Νόμος των μέσων όρων"(Δεν είναι νόμος, είναι η πλάνη του τζογαδόρου).

ΠΟΤΕ μη ποντάρετε περισσότερα απ'τα διπλάσια του συνηθισμένου σας bet, όσο "σίγουροι" και αν νιώθετε.

Το να προσπαθείτε να ρεφάρετε μπορεί να είναι κατάρα. Δείτε το στοιχημα σαν αγωνα μποξ 12 γυρων. Δεν θα κερδίσετε σε κάθε γύρο. Είναι η συνολική τελική απόφαση αυτή που μετράει.
Καθιερώστε ένα σταθερό παίξιμο. Ούτε πολύ γρήγορο, αλλά ούτε και πολύ αργό. Το μέτρο ειναι το κλειδί της επιτυχίας, όπως και στην ζωή.

3)Έλλειψη υπομονής.

Μη βιάζεστε. Να ψάχνετε κάθε είδους πλεονέκτημα στις αποδόσεις και στην αξιολόγιση των ομάδων. Να αγοράζετε ΠΑΝΤΑ την καλύτερη απόδοση και το καλύτερο χαντικαπ. Μισός πόντος κάθε τόσο είναι πολλές φορές η διαφορά μεταξύ μιας χαμενης και μιας κερδισμένης σεζόν. Μην πονταρετε κακές αποδόσεις. Αν έχετε μόνο μια πηγη (bookmaker/στοιχηματικη εταιρια), είστε πάντα σε μειονεκτική θέση.

4)Μην αποτυγχάνετε να θέσετε προτεραιότητες.

Πρέπει να ξέρετε τους σημαντικότερους παράγοντες πρόβλεψης. Μην παρασέρνεστε από αφερέγγυες πληροφορίες ή άχρηστα δεδομένα. Συγκρίνετε τα βασικα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και των δύο ομάδων. Αναλύστε το τι πρέπει να κάνει η κάθε ομάδα για να κερδίσει τον συγκεκριμένο αντιπαλο. Υπολογίστε αν υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι ψυχολογικοί παράγοντες που μπορούν να δώσουν το πλεονέκτημα του κινητρου.

Μην έχετε εμμονή με τα φαβορί. Θυμηθείτε το, συνήθως μπορείτε να βρείτε πενταπλάσιους λόγους να πονταρετε στο φαβορί. Είναι η ανθρωπινη φύση.

5)Μην ακολουθείτε τυφλά κάποιο αβάσιμη τεχνική τάση(Π.χ. οι ομάδες που τρώνε τη μέρα του ματς ψάρι, έχουν ρεκόρ 69-13 εναντίον ομάδων που τρώνε τη μέρα του ματς φασόλια).

Ένα τεχνικό τρεντ/τάση έχει νόημα μόνο όταν λαμβάνει υπόψη τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε ομάδας. Μην παρασέρνεστε από νούμερα που είναι στην πλειοψηφία τυχαία.

6) Μην ποντάρετε με την καρδιά, αλλά με το μυαλό.

Μη δένεστε συναισθηματικά με τις αγαπημένες σας ομάδες.

Μη παρασέρνεστε απ'τα πιο πρόσφατα παιχνίδια, ή από ένα ματς στην τηλεόραση που σας εντυπωσίασε. Δεν έχουν να προσφέρουν πολλά σε μια ισορροπημένη και έξυπνη έρευνα. Τέτοιες εμφανίσεις είναι συνήθως μεμονωμένες και μπορεί να διαστρεβλώσουν μια πιο συνετή αξιολόγιση. Λίγες ομάδες είναι πράγματι τόσο καλές όσο δείχουν όταν κερδίζουν, ή τόσο κακές όσο δείχνουν όταν χάνουν.

Μη δίνετε μεγάλη σημασία στις φανταχτερές ικανότητες μια ομάδας. Το πείσμα, το κίνητρο και η άμυνα, συνήθως υπερισχύουν της εντυπωσιακής επίθεσης.

Μην αγοράζετε έξτρα πόντους υπέρ χάλια ομάδων. Θα σας βοηθήσουν πολλές φορές, αλλά στο σύνολο σπάνια δίνουν κέρδος.

Γενικά, δεν ειναι κακή στρατηγική να είστε κοντραδόρος και να πηγαίνετε εναντια στην "συμβατική σοφία".

7) Μην παρασέρνεστε από "πονηρές" πληροφορίες, στημένα κτλ(Αναφέρεται στα Αμερικανικα σπορ. Που να φανταζοταν τι γινεται αλλου). Πονηρές πληροφορίες να φάτε και οι κότες, αλλά πιθανότατα δεν θα βρείτε ούτε ένα στημένο στη ζωή σας. Πάντα υπάρχουν διάφορες φήμες, οι οποίες συχνά διαδίδονται από κάποιους που θέλουν να επιρρεάσουν τις αποδόσεις προς όφελός τους. Γενικά, κάτι που είναι αξιόπιστο, σπάνια ειναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά νομίζω προς το παρόν ανέφερα αρκετά.

Olshan Mort



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου