Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ξύλο, διακοπή και μηνύσεις

Ένταση, επεισόδια, τρεις προσαγωγές, μηνύσεις κατά του διαιτητή και διακοπή του αγώνα του Ηρακλή με τον Εθνικό Αγιονερίου στο Καυτανζόγλειο.

Το φοβερά και τρομερά συνέβησαν στον εντός έδρας αγώνα του «γηραιού» με τον Εθνικό Αγιονερίου για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Δ' Εθνικής.

Η «φωτιά» άναψε από ένα υβριστικό πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του Ηρακλή κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, από το οποίο δεν γλίτωνε και η οικογένειά του.

Ο διαιτητής Ισαάκ Τσακαλίδης, περίπου στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ζήτησε το πανό να κατέβει, κάτι που δεν έγινε.
Άρχισαν οι διαβουλεύσεις, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχαν πολλά υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών.

Οι άνθρωποι του Ηρακλή ζητούσαν από τον διαιτητή να συνεχίσει κανονικά, αυτός όμως ήταν ανένδοτος. ενώ την ίδια στιμγή από διάφορα σημεία του σταδίου γινόταν εισβολή οπαδών του Ηρακλή στον αγωνιστικό χώρο.

Και ακολούθησε πανδαιμόνιο.




Το γήπεδο για αρκετά λετπά θύμιζε πεδίο μάχης, με οπαδούς του Ηρακλή να έχουν πόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν και στο διαιτητικό τρίο.

Λίγη ώρα μετά τα πνεύματα ηρέμησαν, μερικοί από τους οπαδούς του Ηρακλή καθάριζαν τον αγωνιστικό χώρο από τα αντικείμενα που έπεσαν, ενώ η διμοιρία των τα ΜΑΤ απομακρύνθηκε και πήρε θέση κάτω από τη θύρα 1.

Όμως το παιχνίδι δεν ξανάρχισε ποτέ, καθώς ο διαιτητής κατευθύνθηκιε στα αποδυτήρια προκειμένου να κλείσει το φύλλο αγώνα, αλλά δύο περίπου ώρες μετά, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει.




Τρεις προσαγωγές, συνέχεια στα δικαστήρια

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές οπαδών του Ηρακλή .

Μάλιστα η αυτόνομη θύρα 10 απηύθυνε κάλεσμα στους οπαδούς του Ηρακλή το πρωί της Δευτέρας (14/11) στις 11πμ να βρεθούν στα δικαστήρια όπου θα γίνει η δίκη των τριών συλληφθέντων.

Να θυμίσουμε ότι ένταση στο παιχνίδι του Ηρακλή υπήρξε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νέα Καλλικράτεια, με τη μόνη διαφορά ότι σε εκείνη την περίπτωση ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί.




Ο ΓΣ μηνύει τον διαιτητή

Στο μεταξύ ο Ερασιτέχνης Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας επισημαίνει ότι θα κινηθεί νομικά εις βάρος του διαιτητή της αναμέτρησης, Ισαάκ Τσακαλίδη.




Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΣ αναφέρει τα εξής: «Η στόχευση του σωματείου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Δεν είναι δυνατό όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα αναρτώνται πανό με υβριστικό περιεχόμενο προς τους θεσμικούς φορείς της χώρας, οι αγώνες να συνεχίζονται κανονικά και σε αγώνες του ΗΡΑΚΛΗ ο διαιτητής με προκλητικό και αυθαίρετο τρόπο να διακόπτει, χωρίς προειδοποίηση τον αγώνα, με πρόφαση πανό στο οποίο εμφανιζόταν οι λέξεις «Παπαγαλάκια δημοσιογράφοι».


Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει τον διαιτητή Ισαάκ Τσακαλίδη του συνδέσμου Χαλκιδικής και θα προβεί άμεσα σε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον του».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου