Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μπλάτερ: "Λάθος το Μουντιάλ στο Κατάρ"


Λανθασμένη χαρακτήρισε την επιλογή του Κατάρ ως τον τόπο που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022, ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται το καλοκαίρι στην περιοχή.
 
Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, παραδέχθηκε πως ήταν λάθος το Κατάρ να αναλάβει τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και υπογράμμισε την πεποίθησή του πως η διοργάνωση θα πρέπει να μεταφερθεί το χειμώνα. Την ίδια στιγμή τα σενάρια σχετικά με τους λόγους της επιλογής του Κατάρ δίνουν και παίρνουν, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ακόμη και για σκάνδαλο με χρηματισμούς.

"Κάναμε ένα λάθος το Δεκέμβριο του 2010 επιλέγοντας το Κατάρ και όχι άλλους υποψηφίους. Ήταν λάθος που ειπώθηκε ότι μπορούμε να παίξουμε εκεί το καλοκαίρι, δεν μπορούμε. Είναι αδύνατο να δροσίσεις μια ολόκληρη χώρα. Δεν γίνεται να παίξεις ποδόσφαιρο με τις θερμοκρασίες του Περσικού Κόλπου", τόνισε ο Μπλάτερ .

Στη συνέχεια επεσήμανε: "Ήρθε η ώρα να καταλάβει η Ευρώπη πως δεν ελέγχουμε όλο τον κόσμο και πως κάποιες πρώην Ευρωπαϊκές Δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να περνάνε αυτό που θέλουν σε άλλες μακρινές χώρες. Μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, κατέληξα στο συμπέρασμα πως το να διεξαχθεί το Μουντιάλ στην ζέστη του Κατάρ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ανεύθυνη πράξη".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου