Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κύπρος: Δεσμοφύλακας «έφαγε» λεφτά από καταδίκους και τα πόνταρε στο Μουντιάλ!

Έναν 39χρονο δεσμοφύλακα συνέλαβε χθες η Κυπριακή Αστυνομία μετά την αποκάλυψη τρύπας 40.000 ευρώ από τους λογαριασμούς των καταδίκων στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο δεσμοφύλακας ήταν διαχειριστής του ταμείου στο οποίο κατατίθενται τα χρήματα των καταδίκων που προέρχονται είτε από την εργασία τους εντός των φυλακών είτε από τους συγγενείς τους. Τα χρήματα πιστώνονται σε προσωπικούς λογαριασμούς και χρησιμοποιούνται για αγορές από το παντοπωλείο των φυλακών. Το υπόλοιπο επιστρέφεται με την αποφυλάκιση τους.

Ο δεσμοφύλακας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάθος με τον τζόγο, πήρε τα λεφτά τα οποία ξόδεψε σε στοιχήματα την περίοδο του Μουντιάλ. Χθες κλήθηκε από τη διευθύντρια των φυλακών για εξηγήσεις και παραδέχθηκε την υπεξαίρεση.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί η προφυλάκιση του.

Παράλληλα αξιωματικός των κεντρικών Φυλακών ελέγχεται γιατί κατά την ώρα της εργασίας του αντί να βρίσκεται στις πτέρυγες στις οποίες είναι υπεύθυνος, βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης και πουλάει καρπούζια και φασολάκια τα οποία παράγει ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη περίπτωση απασχόλησε και στο παρελθόν το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου καθώς ο ίδιος αξιωματικός πουλούσε πατάτες. Την δραστηριότητα του κατέγραψαν συνάδελφοι του σε φωτογραφίες όπως επίσης και το γεγονός ότι εργάζεται στο χωράφι του και οδηγάει το τρακτέρ φορώντας τη στολή του!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου