Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Προτάσεις - Σάββατο 10/12/2011

Το ενδιαφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη στρέφεται σήμερα, που αλλού; Μα φυσικά στο ντέρμπι των ντέρμπι. Ρεάλ Μαδρίτης εναντίων Μπαρτσελόνα.

Αναμετρούνται οι δυο κορυφαίες ομάδες του κόσμου σε ένα παιχνίδι που πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω του.

Για όλα αυτά, μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα που δημοσιεύσαμε για το El clasico. Ας δούμε, όμως, τι άλλα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό κουπόνι. Παιχνίδια που δεν είναι λίγα ή χωρίς ενδιαφέρον, αλλά όλα τα σκεπάζει η σκιά αυτού του μεγάλου ντέρμπι.




Ξεκινώντας από Γερμανία θα κάνω μια στάση στο παιχνίδι ΚΟΛΩΝΙΑ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ. Δεν πρέπει να μας ξεγελά η βαθμολογική θέση των φιλοξενούμενων. Παρά την προτελευταία θέση στην οποία βρίσκονται, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχουν κατορθώσει να φύγουν αήττητοι, με απολογισμό 3 ισοπαλίες και 1 νίκη. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως είναι καμιά σπουδαία ομάδα, απλά ότι παλέυει τα παιχνίδια. Η Κολωνία από τη μεριά της, αγνοεί εδώ κι ένα μήνα τους τρεις βαθμούς της νίκης και το σημερινό παιχνίδι θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον της. Απόδοση και έδρα θα με κάνουν να ακολουθήσω τον άσο στο 2.00.

Επόμενο παιχνίδι που κρατάμε είναι το ΑΡΣΕΝΑΛ - ΕΒΕΡΤΟΝ από Πρέμιερ. Οι ξεκούραστοι γηπεδούχοι, λόγω των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα τους στον πρόσφατο αγώνα για το champion's league, υποδέχονται την Έβερτον. Έχουμε μια Άρσεναλ που σταδιακά ανεβαίνει προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος από το κάκιστο ξεκίνημα και μια Έβερτον που η εικόνα της συνολικά δε με πείθει καθόλου. Θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα η Άρσεναλ θα επαληθεύσει τον άσο του 1.45.

Από Ιταλία θα κρατήσουμε το βραδυνό παιχνίδι ανάμεσα σε ΙΝΤΕΡ και ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ. Σκληρή και μαχητική ομάδα η Φιορεντίνα, όμως εκτός έδρας χάνει από τη δυναμική της. Από της άλλη η Ίντερ κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί και να κάνει την αντεπίθεσή της. Ελκυστική η τιμή του άσου (1.90). Θα δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα στην Ίντερ.

ΜΑΡΣΕΙΓ - ΜΠΟΡΝΤΟ. Το 1.75 που δίνει ο άσος δεν είναι και η μεγαλύτερη ευκαιρία της ημέρας, αλλά αν λάβουμε υπ'όψη μας την ανεβασμένη ψυχολογία των γηπεδούχων ύστερα από το διπλό πρόκρισης στο Ντόρτμουντ, σαφώς και έχουμε προβάδισμα για την ομάδα της Μασσαλίας. Από την άλλη η Μπορντό δεν πείθει, αν και στα δυο τελευταία παιχνίδια της έφυγε με τους τρεις βαθμούς. Θα ρισκάρουμε στον άσο.

Και φτάνουμε στο ματς της ημέρας... ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ εναντίον ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. Η μαχή των αστέρων. Ίσως τέτοια παιχνίδια είναι καλύτερα απλά να τα παρακολουθούμε και όχι να τα στοιχηματίζουμε. Οι δυο καλύτερες ομάδες στον κόσμο μας υπόσχονται γκολ και θέαμα. Η Ρεάλ έχει ήδη το προβάδισμα στην βαθμολογία και με πιθανή νίκη σήμερα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα, πέρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος. Ο Μουρίνιο γνωρίζει ότι και μια ισοπαλία δε θα ήταν άσχημη για την ομάδα του, γι' αυτό και δε νομίζω να πάρει εξ' αρχής υψηλό ρίσκο. Η Μπαρτσελόνα θέλει κι αυτή από τη μεριά της το διπλό για να ψαλιδίσει τη διαφορά, αλλά γνωρίζοντας πως πιθανή ήττα θα την αφήσει ακόμα πιο πίσω, θα προφυλάξει τα νώτα της. Με τα δεδομένα αυτά θα δώσω προβάδισμα στην ισοπαλία του 3.35 και εκει και πέρα ένα μικρό πλεονέκτημα στη Ρεάλ, λόγω έδρας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

ΚΟΛΩΝΙΑ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ                1   2.00
ΑΡΣΕΝΑΛ - ΕΒΕΡΤΟΝ                          1   1.45
ΙΝΤΕΡ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ                          1   1.90
ΜΑΡΣΕΙΓ - ΜΠΟΡΝΤΟ                         1   1.75
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1Χ  2.30/3.35



άλλες επιλογές

ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ - ΝΙΟΥΚΑΣΚΛ    Χ2   3.20/2.65
ΛΕΣΤΕΡ - ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ             1   1.50
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΡΟΣΤΝΤΕΙΛ   1   1.50
ΛΕΤΣΕ - ΛΑΤΣΙΟ                         2   1.80
ΑΝΝΟΒΕΡΟ - ΛΕΒΕΡΚΟΤΖΕΝ   over  1.72
ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ      Χ2   2.90/2.50
ΣΕΝΤ - ΚΑΕΝ                              1   1.80


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου