Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Glory, glory Man. United!

Επειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε στο 7ο πέναλτι (1-1 κ.α.), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέφθηκε για 3η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Σ’ ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία γιατί τα είχε όλα και ήταν ο πρώτος αγγλικός «εμφύλιος» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι είδε δύο φορές τα δοκάρια να σταματούν τις προσπάθείες της, ενώ τελείωσε την παράταση με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Στα πέναλτι η μοίρα έπαιξε ανεπανάληπτο παιχνίδι, αφού ο κορυφαίος της χρονιάς για τους «διάβολους» και σκόρερ στον τελικό με κεφαλιά (26’), Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν κατάφερε να ευστοχήσει κι ενώ όλοι στην Τσέλσι ήταν έτοιμοι στο τελευταίο σουτ να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς σούταρε ο αδάμαστος αρχηγός τους, Τζον Τέρι, εκείνος γλίστρησε κι έστειλε την μπάλα (δοκάρι και) άουτ!

Στο 7ο πέναλτι ο Φαν ντερ Σαρ είπε «όχι» στον Ανελκά και το «Αγιο Δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πήρε το δρόμο για το «Ολντ Τράφορντ»...

Ετσι, ο 66χρονος σερ Αλεξ Φέργκιουσον ύψωσε το 29ο τρόπαιο στην 22χρονη καριέρα του στην Μάντσεστερ αποδεικνύοντας ότι εκτός των αδιαμφισβήτητων αρετών του, η... ρέντα του παραμένει ανεξάντλητη.
Κι αυτό γιατί οι «μπλε» είχαν δύο δοκάρια, ένα στα τέλη του β' ημιχρόνου κι ένα στην παράταση.

Στο 13ο επίσημο παιχνίδι του εναντίον της Τσέλσι, ο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο του γκολ σε βάρος των Λονδρέζων αφού, εκμεταλλευόμενος τη διαφορά ύψους και αλτικότητας από τον προσωπικό αντίπαλό του, Μικαέλ Εσιέν, αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Χάργκριβς (26’) ανοίγοντας το σκορ. Ήταν το 42ο γκολ του Πορτογάλου στη σεζόν και 8ο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ.

Η Τσέλσι αντέδρασε με την κεφαλιά του Μπάλακ να εξουδετερώνεται από τον Φαν ντερ Σαρ (33’) αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Τσεχ την έσωσε με εκπληκτική διπλή επέμβαση σε κεφαλιά του Τέβεζ και σουτ του Κάρικ. Εντελώς απροσδόκητα, οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν στο 45’ όταν σε σουτ απελπισίας του Εσιέν, η μπάλα κόντραρε στον Βίντιτς και βρέθηκε στα πόδια του Λάμπαρντ που την πλάσαρε στα δίχτυα.

Στο β' μέρος, ήταν η Τσέλσι που ανέλαβε την πρωτοβουλία. Τα σουτ των Εσιέν (55'), Μπάλακ (57') έφυγαν άουτ και στο 78' το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ έσωσε τη Γιουνάιτεντ στο σουτ που εξαπέλυσε από 23 μέτρα, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Η ατυχία των «μπλέ» συνεχίστηκε στην παράταση με το σουτ του Λάμπαρντ να εξοστρακίζεται στο οριζόντιο δοκάρι (94').
Εξι λεπτά αργότερα, χρειάστηκε η παρέμβαση του αρχηγού Τζον Τέρι που με κεφαλιά απομάκρυνε σε κόρνερ την μπάλα που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα της ομάδας του μετά από σουτ του Γκιγκς.

Στο 116’, η Τσέλσι έμεινε με 10 παίκτες όταν σε μία σύρραξη παικτών, ο Ντρογκμπά μετά από μία αψιμαχία με τον Βίντιτς, χειρονόμησε στο πρόσωπο του Σέρβου αμυντικού.
Με την επιπολαιότητά του αυτή στέρησε από την ομάδα του έναν από τους σπεσιαλίστες της στα πέναλτι.


Κίτρινες: Σκόουλς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Τέβεζ - Μακελελέ, Καρβάλιο, Μπάλακ, Εσιέν
Κόκκινες: Ντρογκμπά (116')

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν (120'+ Αντερσον), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς (87' Γκιγκς), Χάργκριβς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Τέβεζ, Ρούνεϊ (101' Νάνι).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Μακελελέ (120'+ Μπελέτι), Λάμπαρντ, Μπάλακ, Μαλουντά (92' Καλού), Τζο Κόουλ (99' Ανελκά), Ντρογκμπά.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)


Η διαδικασία των πέναλτι:


Τέβεζ: 1-0
Μπάλακ: 1-1
Κάρικ: 2-1
Μπελέτι: 2-2
Κρ. Ρονάλντο: 2-2 Απόκρουση Τσεχ
Λάμπαρντ: 2-3
Χάργκριβς: 3-3
Ασλ. Κόουλ: 3-4
Νάνι: 4-4
Τέρι: 4-4 Αουτ
Αντερσον: 5-4
Καλού: 5-5
Γκιγκς: 6-5
Ανελκά: 6-5 Απόκρουση Φαν ντερ Σαρ




(ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου