Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ στη Βουλγαρία — "Θετικοί" 11 αρσιβαρίστες

Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ ξέσπασε στη Βουλγαρία με μέλη της εθνικής ομάδας άρσης βαρών. Συγκεκριμένα, 11 αθλητές βρέθηκαν «θετικοί» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας. Το δείγμα των αθλητών λήφθηκε στη διάρκεια του προπονητικού καμπ στη χώρα της Βαλκανικής στις 8 Ιουνίου, ενόψει της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας άρσης βαρών της Βουλγαρίας, Αντον Κοτζαμπάσεβ. Πρόσθεσε, δε, ότι αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος.

Η αθλητική ηγεσία της χώρας δεν προέβη σε περαιτέρω δηλώσεις και σχόλια. Η Ολυμπιακή Επιτροπή Βουλγαρίας ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι θα συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου ν΄ ασχοληθεί με "το σκάνδαλο ντόπινγκ με τους αρσιβαρίστες". ’λλες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Εάν και το δεύτερο δείγμα των αθλητών βρεθεί θετικό, θα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο "χτύπημα" στη γειτονική χώρα, η οποία εδώ κι αρκετό καιρό προσπαθεί να "καθαρίσει" την φήμη που τη συνοδεύει σχετικά με το άθλημα της άρσης βαρών, μετά τη σειρά των σκανδάλων ντόπινγκ σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου