Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Κυπελλούχος η «κίτρινη» Τσέλσι με 2-1 της Έβερτον

Με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σημειώνει ένα εκπληκτικό γκολ στο 72ο λεπτό, η Τσέλσι κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για πέμπτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας 2-1 της Έβερτον στο πανέμορφο και... αγχωτικό τελικό του Γουέμπλεϊ.

Έτσι οι Λονδρέζοι που φορούσαν τις κίτρινες εμφανίσεις τους έσπασαν και μία... παράδοση, καθώς ποτέ ξανά ομάδα που φορούσε αυτό το χρώμα δεν είχε κατακτήσει το τρόπαιο.


Οι «τόφις» είχαν πάρει το προβάδισμα με τον Λουϊ Σαχά που σκόραρε μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ενώ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε ισοφαρίσει στο 21.

Τις πρώτες «αναγνωριστικές» πάσες άλλαζαν οι παίκτες της Έβερτον, όταν μετά από ένα γέμισμα στην περιοχή ο Φελαϊνί πήρε την κεφαλιά και ο Σαχά με αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Τσεχ και έβαλε την Έβερτον μπροστά στο σκορ.

Το γκολ αυτό δεν επηρέασε τους παίκτες του Γκούους Χίντινκ, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγώνα. Πίεσαν... αφόρητα τους αντιπάλους τους και έφτασαν στην ισοφάριση με «άπιαστη» κεφαλιά του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 21, μετά από σέντρα του Μαλουντά.
Οι «μπλε» (έστω και αν αγωνίζονταν με τα κίτρινα) συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 72 ο Φρανκ Λάμπαρντ περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή απέφυγε με δεξιά ντρίπλα τον Οσμαν και με αριστερό «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» του Χάουαρντ.

Λίγο αργότερα στο 78 ο Φλοράν Μαλουντά με νέα «βολίδα» έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Ο διαιτητής και ο βοηθός του, όμως, δεν κατακύρωσαν το γκολ, κάτι το οποίο ωστόσο δεν αλλάζει κάτι στην τελική έκβαση της αναμέτρησης και η Τσέλσι στέφθηκε πανάξια Κυπελλούχος Αγγλίας.


Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

ΤΣΕΛΣΙ (Γκούους Χίντινκ): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Αλεξ, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Εσιέν (61 Μπάλακ), Μίκελ, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ντρογκμπά, Ανελκά

ΈΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Χίμπερτ (46 Γιάκομπσεν), Γιόμπο, Λέσκοτ, Μπέινς, Νέβιλ, Οσμαν (82 Γκόσλινγκ), Κέιχιλ, Πίενααρ, Φελαϊνί, Σαχά (77 Βόχαν)




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου