Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ονειρα αξίας... 15 εκατ. ευρώ!

«Και πόσα νούμερα συμπληρώνουμε σε κάθε στήλη; Αρκεί να τα κυκλώσω ή πρέπει να τα διαγράψω;». Οι απορίες της μεσήλικης γυναίκας, χτες το μεσημέρι, προς τον ιδιοκτήτη κεντρικού πρακτορείου του ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη δεν προξενούν καμία εντύπωση. Τις τελευταίες ώρες πλήθος κόσμου, «μανιωδών» ή περιστασιακών παικτών αλλά ακόμη και ατόμων που δεν έχουν παίξει ποτέ τυχερά παιχνίδια, συρρέει στα πρακτορεία προκειμένου να διεκδικήσει μία ευκαιρία στο όνειρο.

Το όνειρο μεταφράζεται σε... 15 εκατομμύρια ευρώ που κληρώνει αύριο το βράδυ το Τζόκερ μετά από 12 συνεχόμενα τζακ ποτ. «Πρόκειται για ρεκόρ κερδών. Η τελευταία φορά που είχαμε τόσο μεγάλο ποσό ήταν στις 24 Δεκεμβρίου του 2006, όταν τρεις τυχεροί μοιράστηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα ευχόμαστε τα λεφτά να πάνε πάλι σε αρκετά άτομα, ώστε να βοηθηθούν πολλές οικογένειες», αναφέρει ο Βασίλης Κλάδης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Αναζητώντας τους «χρυσούς» 5+1 αριθμούς, οι παίκτες επιστρατεύουν ημερομηνίες γέννησης και τυχερά νούμερα, ενώ αρκετοί προτιμούν να εμπιστευτούν το... σύστημα αγοράζοντας κάποιο από τα έτοιμα δελτία των πρακτορείων. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως, οι στήλες που συμπληρώνονται είναι ελάχιστες και τα ποσά που παίζονται εξαιρετικά μικρά. «Κάποτε ο κόσμος έβγαζε από την τσέπη του χαρτονομίσματα και τώρα οι συναλλαγές γίνονται με κέρματα και δελτία των 2,5 ευρώ. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε τα απανωτά Τζόκερ, αφού ο μικρός αριθμός των στηλών μειώνει και τις πιθανότητες νίκης. Μας κατατέθηκαν και δελτία του 0,50 ευρώ, με μία μόνο συμπληρωμένη στήλη. Εξάλλου, μία στήλη με τα σωστά νούμερα αρκεί για το μεγάλο κέρδος», αναφέρει.


Αν κερδίσω...

Σκυμμένος πάνω από το δελτίο του Τζόκερ, ο Πάρης Μωραϊτόπουλος, συστηματικός παίκτης από το 1959, όπως δηλώνει, ψάχνει τα τυχερά νούμερα που θα τον κάνουν πλουσιότερο κατά 15 εκατ. ευρώ. «Μέχρι στιγμής έχω κερδίσει μόνο μικροποσά, αλλά δεν το βάζω κάτω. Συμπληρώνω δελτία των 15 - 30 ευρώ, παίζω μόνος μου αλλά και ομαδικά συστήματα και ελπίζω «να μου κάτσει», όπως λέει και η διαφήμιση. Αν κερδίσω; Θα κάνω έκπληξη στα παιδιά μου και θα ξεπληρώσω όλα τα χρέη τους», λέει στον «Α».

Η μεγάλη αφίσα για το κέρδος - ρεκόρ της αυριανής κλήρωσης κέντρισε το ενδιαφέρον της Κυριακής Ζαπουνίδου. «Δεν έχω παίξει άλλη φορά Τζόκερ και ελπίζω σήμερα να είναι η τυχερή μου μέρα. Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω με τα χρήματα, αν κερδίσω, αλλά σίγουρα θα βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη», αναφέρει.

Δέλεαρ αποτέλεσε και για τον Γιάννη Σιταρόπουλο το μεγάλο ποσό της κλήρωσης. «Δεν παίζω καθόλου τυχερά παιχνίδια, αλλά τώρα, λόγω του μεγάλου ποσού, σκέφτηκα να κάνω μία προσπάθεια», δηλώνει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων, μέχρι το βράδυ της κλήρωσης θα έχουν συμπληρωθεί πανελλαδικά περίπου 30 εκατομμύρια στήλες. Η κλήρωση για τους «χρυσούς» αριθμούς θα γίνει στις 9 το βράδυ της Κυριακής και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα μείνουν ανοιχτά έως τις 8.30 για όσους αποφασίσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να δοκιμάσουν την τύχη τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου